Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 14-11-2010

Politie zoekt getuige(n) woninginbraak

ZEIST De politie is op zoek naar getuige(n) die informatie hebben over een woninginbraak die op vrijdagavond aan de Noordweg werd gepleegd.

Een getuige kwam omstreeks 20.35 thuis bij haar woning aan de Noordweg. Toen de vrouw haar auto wilde parkeren zag zij een jongen bij de poort van haar buren staan. Ook zag de vrouw dat twee andere jongens wegrenden. De jongen bij de poort viel op omdat hij een witte trui en rode fleecehandschoenen aan had. De vrouw vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Ook de jongen met de rode handschoenen ging ervandoor. Ter plaatse troffen agenten bij het huis een opengebroken deur aan. De gehele woning was doorzocht.

Een andere politie-eenheid zocht in de omgeving naar de mogelijke verdachten. In de omgeving van de Griffensteijnselaan zagen agenten een auto rijden. In de auto zat één man. Omdat de man redelijk overeenkwam met één van de opgegeven signalementen van de verdachten, besloten de agenten de bestuurder te controleren. De agenten zette hun auto schuin voor die van de bestuurder. Op dat moment zette de man zijn auto in de achteruit, gaf volgas en reed hard weg. De achtervolging werd ingezet. Hierbij maakte de verdachte een groot aantal levensgevaarlijke verkeersmanoeuvres. De agenten hielden op veilige wijze afstand van het voertuig. Uiteindelijk reed de bestuurder zijn auto tegen en paaltje achter een flat aan de Nijenheim klem en ging er te voet vandoor.

De agenten zagen geen kans meer de verdachte te achterhalen. Inmiddels heeft de politie wel een idee wie de auto heeft bestuurd, maar zoekt nog meer getuigen om ook de andere verdachten te kunnen achterhalen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 - 88 44.

Straatroof

ZEIST Op de Slotlaan vond zaterdagavond onder bedreiging een beroving plaats. Hiervan werden drie jongens het slachtoffer.

Vier vrienden stond omstreeks 23.50 uur met elkaar te praten in het Walkartpark. Plotseling werd het viertal met een vuurwapen bedreigd door twee andere jongens. Onder bedreiging moesten drie van de vier jongens hun portemonnee afgeven. De twee verdachten renden na de beroving weg.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachten luidt; jongens met getinte huidskleur, beiden een normaal postuur en rond de 1.75 mtr lang. Het tweetal had hun gezicht met een sjaal afgedekt en droeg donkere kleding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.