Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht, 14-11-2010

Buckethead

SOEST Een gemaskerde jongen (alias Buckethead) met een mes zorgde in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november voor enige paniek. Hij is aangehouden.

Rond 03.10 uur kreeg de politie de melding dat een jongen met een groot mes op het Driftje liep. Agenten gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse. Daar troffen zij twee jongens aan, die een derde jongen op de grond onder controle hielden. De jongen op de grond, een 17-jarige Soester had een wit masker, zwarte pruik en een zwarte muts op zijn hoofd.

De twee jongens, 17 en 20 jaar en afkomstig uit Soest, verklaarden een kwartier daarvoor de jongen met de vermomming als buckethead tegen te zijn gekomen. Zij vonden dat de jongen zich vreemd gedroeg en joegen hem weg. Later kwamen ze de buckethead weer tegen, nu had hij geen emmer meer op zijn hoofd, maar een zwarte muts en nog wel het masker en de pruik. Hij bedreigde hen met een groot mes. Zij wisten hem te ontwapenen en tegen de grond te werken.

De agenten hielden buckethead aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij verklaarde in een horecagelegenheid te zijn geweest, waar zijn Haloweenoutfit van twee weken geleden nog lag. In een balorige bui had hij die nu weer aangetrokken. Op straat kreeg hij ruzie met de twee jongens en had daarom een mes gehaald. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De twee jongens van 17 en 20 jaar deden aangifte ven bedreiging.

Beschermengeltjes

SOEST Een auto sloeg op zaterdagavond 13 november over de kop. Buiten de twee inzittenden zaten er kennelijk ook beschermengeltjes in de auto.

Rond 22.30 uur reed een 19-jarige automobilist uit Amersfoort met zijn 17-jarige broer over de A.P. Hilhorstweg. In een bocht raakte de Amersfoorter de macht over het stuur kwijt, belandde in de berm, reed een sloot in, sloeg over de kop en kwam op de kop op het talud van de sloot tot stilstand. Beide inzittenden hadden kennelijk een beschermengeltje bij zich, want zij raakten slechts lichtgewond. Zij werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De Amersfooret bleek niet te veel te hebben gedronken. De auto raakte total loss.