Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht, 14-11-2010

In de berm

HOUTEN Een automobilist belandde in de vroege ochtend van zondag 14 november met zijn auto in de berm. Hij bleek te veel alcohol achter zijn kiezen te hebben.

Rond 04.45 uur kreeg de politie de melding dat op het Zilvermos een auto in de berm was beland. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een automobilist probeerde met zijn auto uit het gladde gras te komen, maar dat dit niet lukte. Zij spraken de bestuurder, een 25-jarige man uit Houten, aan. Hij bleek sterk naar alcohol te ruiken en stond niet echt stevig op zijn voeten. Uit de blaastest bleek dat hij de nodige alcohol had genuttigd en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Houtenaar 590 ug/l, bijna zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Drugs

VIANEN Agenten hielden op vrijdagavond 12 november een man aan in het bezit van drugs en vele telefoons.

Rond 22.10 uur controleerden agenten een 42-jarige automobilist uit Utrecht op de Stuartweg. Bij de controle zagen de agenten drugs en meerdere gsms in de auto liggen. De totale score was bijna tien verpakkinkjes met drugs en zeven gsms. De agenten hielden de verdachte daarop aan, waarbij zij nog eens drie gsms in zijn kleding aantroffen. De drugs en telefoons zijn in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Met drank op uit de bocht

IJSSELSTEIN Een automobilist vloog in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 november uit de bocht. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 03.15 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Europalaan uit de bocht was gevlogen. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de groenstrook een auto aan met daarbij de 23-jarige bestuurder uit Nieuwegein. Hij was niet gewond geraakt. Uit de blaastest bleek dat de Nieuwegeiner een stevige slok te veel op had en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 765 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.