Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht, 14-11-2010

Automobilist rijdt in op agenten

WOERDEN - Agenten moesten op zaterdagavond 13 november wegspringen om niet door een vluchtende automobilist te worden aangereden.

Rond 20.50 uur controleerden agenten een 25-jarige automobilist uit Almere op de Wulverhorstbaan. Een agent sprak hem aan en vroeg om zijn papieren. Terwijl de agent daarmee bezig was, hoorde hij dat de automobilist de auto startte en met piepende banden wegreed. De twee agenten die voor de auto stonden, moesten wegspringen om niet door de wegspurtende auto te worden aangereden. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Direct werd door meerdere politie-eenheden in de omgeving naar de verdachte en de auto gezocht. De auto werd verlaten op de Industrieweg aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd niet meer gevonden, maar zijn identiteit is bij de politie bekend. De agenten deden aangifte van poging tot doodslag. Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.

Cameratoezicht

MAARSSEN Een vandaal liep in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november door cameratoezicht tegen de lamp.

Rond 02.05 uur zagen agenten via cameratoezicht dat een man op het Harmonieplein een bord vernielde. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 17-jarige jongen uit Maarssen, aan. Hij bleek de nodige alcohol te hebben genuttigd. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist raakte op zaterdagavond 13 november zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 22.50 uur zagen agenten dat een automobilist met hoge snelheid over de Zuilensering reed. Zij klokten hem op 159 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 51-jarige man uit Zandvoort, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Doorgereden na aanrijding

WILNIS Een jongen die met zijn fiets de weg overstak, is op vrijdagmiddag 12 november door een automobiliste aangereden. Zij reed door.

Rond 14.15 uur liep een 14-jarige jongen uit Mijdrecht met zijn fiets en een rugzak met folders bij de oversteekplaats aan de Pieter Joostenlaan. Een automobiliste wenkte dat hij over kon steken en zij remde af. De jongen liep de weg op, maar nog voordat hij was overgestoken, trok de automobiliste op. Daarbij raakte zij het achterwiel van de fiets, waardoor de jongen ten val kwam en de fiets op zich kreeg. Hij liep letsel aan zijn been op en zijn fiets raakte beschadigd. De automobiliste reed door, zonder zich om de jongen te bekommeren.

De automobiliste was een blanke vrouw met lang blond haar en 25-30 jaar oud. Zij reed in een Ford Ka. De auto heeft door de aanrijding vermoedelijk schade aan de voorzijde opgelopen.

Aan getuigen van de aanrijding en aan mensen die menen te weten wie de automobiliste is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Motorrijder gewond

MONTFOORT Een motorrijder raakte op vrijdagmiddag 12 november gewond bij een aanrijding met een bestelbus.

Rond 13.55 uur reed een 52-jarige man uit IJsselstein vanaf de Lindeboomseweg het IJsselveld op. Daarbij zag hij een 44-jarige motorrijder uit Benschop over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De Benschopper raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Meisje gewond bij aanrijding

BREUKELEN Een meisje raakte op vrijdagavond 12 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.30 uur reed een 62-jarige automobilist uit Breukelen over de Straatweg. Bij de rotonde met de Brugoprit zag hij een 16-jarige fietsster uit Breukelen over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. Het meisje werd ter hoogte van haar rechterbeen geraakt. Zij is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.