Politie Drenthe

Zondag 14 november 2010

Provincie Drenthe, 14-11-2010

Motorrijder gewond bij valpartij

RODEN Zaterdagmiddag is een 51-jarige motorrijder uit Groningen gewond geraakt toen hij met zijn motor onderuit ging. Dat gebeurde toen hij vanaf het Oosteinde de Groningerstraat opreed. De man is met hoofdletsel naar het UMC Groningen gebracht.

Politie onderzoekt parfumdiefstal

ASSEN Zaterdagavond omstreeks 21.50 is een inbraak gepleegd in een drogisterij aan de Bremstraat. De toegangsdeur is opengebroken en uit de winkel is een aantal flesjes parfum gestolen. De politie onderzoekt deze inbraak.

Alcohol in het verkeer

ZWARTEMEER Zaterdagnacht reed een 37-jarige man uit Zwartemeer met een auto over De Panden terwijl hij had gedronken. Hij blies 630 en kon direct zijn rijbewijs inleveren.

KLAZIENAVEEN Zaterdagnacht reed een 30-jarige automobilist uit Klazienaveen als een komeet over de gelijknamige straat. Agenten gaven een stopteken en bij de controle bleek dat de man had gedronken. Hij blies 600 en ook zijn rijbewijs is meteen ingevorderd.

NIEUW DORDRECHT Zaterdagnacht controleerde de politie op de Bladderswijk OZ een 69-jarige autobestuurder. Hij had gedronken, blies 515, en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

HOOGEVEEN Zaterdagnacht reed een 26-jarige man uit Hoogeveen in een auto over het Reviusplein terwijl hij had gedronken. Hij blies 285 en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Jongens aangehouden voor vernielingen

DALEN Zaterdagnacht heeft de politie vijf jongens van 16 en 17 jaar uit Coevorden, Dalerveen en Stieltjeskanaal aangehouden. Ze hadden een serie vernielingen aangericht aan de Reindersdijk. Getuigen hadden dit gezien en doorgegeven aan de politie. De vijf zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Op de afgelegde route is een aantal jonge boompjes geknakt. Er is een lichtmast omver getrokken en er zijn mogelijk nog verkeers- of andere borden vernield.

De politie onderzoekt deze zaak.

Dieseldief aangehouden

ERM Zaterdagnacht heeft de politie een 38-jarige man uit Gdynia (Polen) aangehouden, die door getuigen was betrapt bij de diefstal van dieselolie uit de tank van een vrachtwagen. De combinatie stond aan De Hoek. De verdachte was aangehouden door twee getuigen die hem overdroegen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.

Politie onderzoekt woninginbraak

MEPPEL Zaterdagmiddag of avond is ingebroken in een woning aan de Oosterboerweg. Om binnen te komen is een raam opengebroken. Uit de woning is geld gestolen. De 54-jarige bewoner deed aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding na mishandeling

BEILEN Zaterdagnacht heeft de politie aan de Domoweg een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden. Hij had een 18-jarige Assenaar mishandeld in de discotheek. De verdachte is ingesloten.

Aangehouden na belediging politie

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Hoofdstraat een 18-jarige Emmenaar aangehouden die het nodig vond om twee agenten uit te schelden. Later in de nacht werd op het Marktplein een 24-jarige man uit Veenoord aangehouden voor een zelfde vergrijp.

Man aangehouden na vernieling ruit

ASSEN Zaterdagnacht vernielde een 18-jarige man, flink onder invloed van drank, een ruit van een café aan de Brinkstraat. Beveiligers hebben hem aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten en zal zondag worden verhoord.

Aankondiging verkeerscontroles

Op dinsdag 16 november vindt overdag in de omgeving een radarcontrole plaats op diverse locaties. Op vrijdagavond en nacht 19 november zal de politie op meerdere plaatsen in Drenthe controles houden op het gebruik van alcohol in het verkeer.