Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-11-2010

Tien arrestaties tijdens horecadienst in Tilburg

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht hebben vannacht, in een niet zo drukke, maar wel natte binnenstad tien aanhoudingen verricht. Het ging onder meer om drugsbezit, belediging, vernieling, en het verstoren van de openbare orde. De ernstigste zaak vannacht was de mishandeling van een 45-jarige Tilburger daarvoor werden drie arrestaties verricht. Tijdens de horecadienst liepen vannacht ook twee raadsleden mee.

De agenten arresteerden omstreeks 04.25 uur p aanwijzingen van getuigen drie mannen, een 45-jarige Tilburger en zijn 21-jarige zoon en een 31-jarige Tilburger. Het trio zou zonder enige aanleiding op de Paleisring een 40-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Het
slachtoffer deed aangifte. Hij verklaarde dat hij de mannen had aangesproken toen ze zijn vriend uitgescholden hadden voor 'kotser'. Hierop hadden ze het op hem voorzien, omdat ze vonden dat hij er zich niet mee moest bemoeien. Hij werd geschopt en geslagen onder meer tegen zijn hoofd. Hij raakte even knock out en liep een grote bult voor op het hoofd op.

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet. "

16-jarige Waalwijker bestuurt auto zonder rijbewijs

TILBURG: Agenten hebben vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, tijdens een controle, omstreeks 04.15 uur op de Midden Brabantweg een 16-jarige jongen uit Waalwijk betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

De knul vertelde de agenten dat de auto van zijn stiefvader is. Hij had thuis de auto zonder toestemming meegenomen om een vriend die in Tilburg woont naar huis te brengen. Moeder en stiefvader zijn naar Tilburg gekomen om de auto op te halen.

Fusion Oisterwijk goed verlopen

OISTERWIJK: Vier agenten hebben zaterdagavond en vannacht geregeld toezicht gehouden bij het muziekevenement Fusion, in de Sportarena aan de Sportlaan. Het festival is volgens de dienders prima verlopen. Er werd goed samengewerkt met de Beveiligingsdienst. Er werden twee aanhoudingen verricht.

Een 18-jarige Tilburger werd door de beveiliging betrapt op drugsbezit. Hij gaf toe kort daarvoor 10 pillen te hebben gekocht, hij had er nog 7 over.

Een 16-jarige jongen uit Moergestel werd omstreeks 00.45 uur door de beveiligers buiten gezet omdat hij zich vervelend gedroeg. Agenten arresteerden hem toen hij ondanks herhaalde vordering niet vertrok. De knul die onder invloed was van alcohol, daagde de agenten uit met de woorden: "Arresteer me dan". Hij is aan het bureau verhoord en daarna aan zijn pa meegegeven.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-11-2010 11:56 | © Regio Midden en West Brabant |