Politie Groningen

Zondag 14 november 2010

Provincie Groningen , 14-11-2010

Zeeman gewond na val van ladder

DELFZIJL - Een 27-jarige zeeman uit Capelle ad IJssel is zaterdagmorgen aan de Handelskade West in Delfzijl gewond geraakt na een val van een ladder. De man stond met schoonmaakwerkzaamheden op een hoogte van ongeveer twee meter in een ruim van een zeeschip. Door onbekende oorzaak verloor hij zijn evenwicht en viel op de grond van het ruim. Het slachtoffer is door de brandweer op een schepbrancard uit het ruim getakeld. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Twee gewonden bij verkeersongeval

GRONINGEN - Bij een verkeersongeval op een fietspad aan de Parkallee zijn zaterdagmiddag twee Stadjers gewond geraakt. Een 18-jarige bestuurder van de scooter uit Groningen, moest uitwijken voor een plotseling overstekende 16-jarige voetgangster uit Groningen. De bestuurder kon een aanrijding met de 16-jarige niet meer voorkomen. De bestuurder en de voetgangster raakten door de aanrijding gewond.Beiden werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Politie onderzoek poging beroving

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar een poging straatroof in de Nieuwe Kijk Int Jatstraat in Groningen. Zaterdagmiddag, omstreeks 17:15 uur, verliet een 50-jarige Groninger een audiozaak. Hij droeg een doos en een plastic tas met HIFI spullen. Plotseling werd hij door een man aangesproken en kreeg te horen dat hij zijn spullen moest afgeven. Hierop ontstond een worsteling tussen dader en slachtoffer. De straatrover verwondde het slachtoffer met en klein mesje. De 50-jarige Stadjer raakte hierbij gewond aan zijn pink. De straatrover fietste hierna zonder buit weg in de richting van de Kleine Kruisstraat. Een zoektocht van de politie naar de dader leverde geen resultaat op. Het gaat om een man met een blanke huidskleur, onverzorgd uiterlijk (junktype) ongeveer 1,80 mtr. lang. Hij droeg een muts en een sjaal. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen de 17-jarige fietsten op het Nieuwe Kerkhof. Hij werd rennend achterna gezeten door een 21-jarige Stadjer. Deze maande de fietser te stoppen. Omdat de agenten vermoedden dat het om fietsendiefstal ging werd de achtervolging ingezet. Een agent vorderde en kreeg een snorfiets van een passant. Het lukte de agenten om de verdachte in de Brouwersstraat in te boeien te slaan. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De 21-jarige eigenaar van de fiets deed aangifte en kreeg zijn fiets weer terug. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen voor zware mishandeling aangehouden

WINSUM De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden voor zware mishandeling. Aan de Hoofmeester in Winsum kreeg de Delfzijlster het aan de stok met een 21-jarige man uit Eenrum. De 18-jarige sloeg de Eenrummer hierbij met een bierfles op het hoofd. Dit werd gezien door meerdere getuigen. Toegesnelde dienders konden de verdachte in de omgeving aanhouden. Het slachtoffer moest zich met een hoofdwond in het ziekenhuis onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is voor verhoor ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest voor het incident. De politie stelt een onderzoek in.

Jonge vader gaat door het lint

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een 29-jarige man uit Vlagtwedde aangehouden. De man ging in bij de receptie van het Martiniziekhuis op het Van Swietenplein Groningen compleet door het lint. De man was even daarvoor vader geworden. Door nog een onbekende oorzaak begon hij personeel van de kraamafdeling en de beveiliging te beledigen en met de dood te bedreigen. Toen de Vlagtwedder ook nog een gealarmeerde politieagent wilde aanvallen werd hij met gepast geweld aangehouden. De woesteling moest mee naar het politiebureau. Hij is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

29 bekeuringen bij verkeerscontrole

GRONINGEN De politie heeft zaterdagvond tussen 20:00 en 00:30 uur een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van het gebied van Euvelgunne en Driebond. Elf politieagenten van verkeershandhaving voerden de verkeerscontrole uit. Er werden 29 bekeuringen uitgeschreven. Er werden acht rijbewijzen ingenomen voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Bijna wekelijks verzamelen zich zaterdagavond liefhebbers van sportieve en/of gepimpte autos in de omgeving van de Beneluxweg. Deze meetings gaan veelal gepaard met overlast. Er wordt door buurtbewoners geklaagd over onnodig geluid door het slippen (burn outs) en luide geluidsinstallaties. Ook worden er straatraces gehouden. Op 6 november boorde een jonge bestuurder zich met hoge snelheid in een geparkeerde vrachtauto. Hij kwam er toen met lichtte verwondingen vanaf.Op de Bergenweg en de Jeverweg werden 24 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. Acht bestuurders moesten direct het rijbewijs inleveren omdat zij meer dan 50 km/per uur te hard reden. Een bestuurder van een bromfiets maakte het wel erg bont. Hij werd betrapt met een snelheid van 110 km/per uur. De bromfiets bleek ook niet te zijn verzekerd. Andere bekeuringen werden uitgeschreven voor technische mankementen. Alle bestuurders moesten ook een blaastest afleggen. Een 20-jarige automobilist uit Groningen verkeerde onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de beginnende bestuurder 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. De controle van de politie bleef niet ongemerkt. Al snel werd het in het gebied erg rustig. De politie zal de komende tijd vaker in het gebied een verkeerscontrole houden.

Alcomobilist verstopt zich in sloot

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten reageerden op een melding van een dronken automobilist op de A7. Toen agenten de bestuurder zagen rijden en zij hem wilden controleren ging de bestuurder er als een haas vandoor. Na een achtervolging, met snelheden boven de 200 km/per uur, werd de auto nabij de afrit Hoogkerk leeg aangetroffen. Met behulp van een politiehond werd de bestuurder even later in een sloot aangetroffen. Het bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder
1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook de auto werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vervelende soosganger aangehouden

WAGENBORGEN - De politie heeft zondagmorgen een 18-jarige jongen uit Wagenborgen voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en belediging aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een vervelende bezoeker in een sociëteit aan de Elzen in Wagenborgen. Het bleek dat de knaap ruzie had gezocht met andere bezoekers. De 18-jarige bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. Politieagenten stuurden de jongen weg. Hij bleef zich echter provocerend gedragen naar de agenten. Ondanks meerdere waarschuwingen ging hij niet weg. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten in een cel. Tijdens de insluiting bedreigde en beledigde hij beide agenten in het cellencomplex in Groningen. Beide agenten doen aangifte tegen de verdachte. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Hardleerse alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 45-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de verdachte op de Bornholmstraat in Groningen zonder verlichting rijden. Hij werd even later gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de 28-jarige vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau weigerde de bestuurder medewerking aan een ademanalysetest. Bij navraag bleek dat de verdachte eerder was betrapt was op het rijden onder invloed. De politie vorderde vanwege de weigering en de recidive het rijbewijs van de verdachte in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het dossier beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Inbreker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een inbraakmelding in een chinees restaurant aan het Damsterdiep in Groningen. Medewerkers van het restaurant betrapten de Stadjer op heterdaad. De verdachte raakte tijdens de inbraak gewond. Bij fouillering werd bij hem een fles sterke drank aangetroffen. Deze bleek hij uit het restaurant te hebben gestolen. De Stadjer, een bekende van de politie, is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt schennispleger aan

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht aan de Jan van Galenlaan in Winschoten een

42-jarige man uit Winschoten aangehouden voor schennispleging. De Winschoter wordt ervan verdacht dat hij in de van Speykstraat aan een 33-jarige vrouw uit Heiligerlee zijn geslachtsdeel heeft getoond. Gewaarschuwde politieagenten konden de verdachte even later inrekenen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De 33-jarige vrouw heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.