Ingezonden persbericht


SON, 13 NOVEMBER 2010

Peter Timmermans winnaar kookwedstrijd Lekker van Streek!

Na een eerste selectie uit meer dan honderd aanmeldingen gingen er op 9 september jl. uiteindelijk 54 amateurkoks met elkaar de (kookwed)strijd aan in het kookprogramma Lekker van Streek, van Omroep Brabant. Fanatiek en vol passie voor het koken met streekproducten, streden deze deelnemers voor de eretitel 'De beste amateurkok van Brabant'. Nu, 13 weken later, is de winnaar bekend: Peter Timmermans uit Kaatsheuvel mag zich dé beste amateurkok van Brabant noemen.

Bloedstollend spannend was het de afgelopen uitzendingen in de keuken van het tv-programma Lekker van Streek. Met bloed, zweet en soms ook tranen bereidden de kandidaten hun favoriete gerecht met de verplichte ingrediënten. Verrassend Brabants, bijzonder van smaak, gewaagde combinaties, prachtige presentaties: alles is de revue gepasseerd en door de vakkundige juryleden Bob Hutten en Sven Uijttewaal beoordeeld. De druk was in de tweede ronde al duidelijk voelbaar, maar kwam tijdens de extreem spannende finale nog eens extra op de borden van de zes overgebleven finalisten te liggen. Tijdens de opname van de finale op 13 november bleken de kookprestaties van Peter de beste te zijn. Hij wint deze finale met twee verrassende streekgerechten, gemaakt van o.a. savooiekool, hertenbiefstuk, blauwe bessenwijn en verse geitenkaas. Hij mag zich met recht 'de beste amateurkok van Brabant' noemen. Het recept is terug te vinden op www.lekkervanstreek.nl. De finale is te zien op donderdagavond 2 december, op Omroep Brabant.

Lekker van Streek is een initiatief van ZLTO, Agro & Co Brabant en Omroep Brabant. De wedstrijd is elke donderdagavond te zien bij Omroep Brabant. Het is een afvalrace met 54 kandidaten en 13 afleveringen. In elke uitzending koken zes kandidaten met een aantal typisch Brabantse producten. Uit elk van de drie uitzendingen gaan twee kandidaten door naar de finale. Check op www.omroepbrabant.nl/lekkervanstreek alle informatie omtrent uitzendtijden en herhalingen. Omroep Brabant: de zender met de leukste ingrediënten!

NOOT VOOR DE REDACTIE,