Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Geesteren - Rijden onder invloed en openstaande boetes    |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 november een 26-jarige man uit Eibergen aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook bleek hij nog boetes open te hebben staan. De auto van de man is in beslag genomen.


Agenten controleerden de automobilist omstreeks 04.15 uur aan de Nettelhorsterweg in Geesteren. De man bleek onder invloed en werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Uit de gehouden ademanalyse bleek een alcoholpromillage van 0,9. Hiervoor maakt de politie proces-verbaal op. De man bleek tevens nog boetes open te hebben staan. Hierop werd de auto van de man in beslag genomen. De man krijgt zijn auto terug na betaling van de openstaande boetes.


2010167103

|     |Doetinchem- Snorfietser aangehouden voor rijden onder     |
|     |invloed                                                   |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 november een 37-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed op zijn snorfiets. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod opgelegd.


De snorfietser kreeg omstreeks 02.15 uur op de Grutstraat in Doetinchem een stopteken in het kader van een alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek het gebruik van alcohol. De man werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau resulteerde in een alcoholpromillage van 1,8. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod opgelegd. De politie maakte proces-verbaal op.


2010167070

|     |Neede - Man gewond na aanrijding                          |

Een 38-jarige man uit Goor is zaterdag 13 november zwaargewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Diepenheimseweg in Neede (N824). De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


De man raakte omstreeks 17.00 uur door onbekende oorzaak met zijn auto op de verkeerde weghelft op de Diepenheimseweg en belandde tegen een boom. De man zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De traumaheli die in eerste instantie was opgeroepen, werd later afgeblazen.


De weg werd gedurende de hulpverlening en het politieonderzoek afgesloten. Omstreeks 19.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.


2010166921

|     |Zelhem - Vijf gewonden na frontale botsing                |

Bij een frontale botsing op de Kruisbergseweg in Zelhem zijn zaterdag 13 november vijf personen gewond geraakt. Alle gewonden werden naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de automobilist die op de Kruisbergseweg voor een duif remde.


Het ongeval gebeurde omstreeks 16.50 uur. Een nog onbekende automobilist remde plotseling af toen een duif tegen zijn voorruit vloog. Drie auto's achter deze bestuurder konden op tijd remmen. Een vierde automobilist, een 36-jarige man uit Deventer, kon echter niet meer op tijd remmen en stuurde naar links waardoor hij op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hier botste hij frontaal op een tegemoetkomende auto met daarin drie inzittenden uit Doetinchem.


Een 42-jarige man, een 42-jarige vrouw en een 12-jarig meisje uit de tegemoetkomende auto werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man en de vrouw moesten ter observatie een nachtje in het ziekenhuis blijven. Het meisje kon na behandeling weer naar huis.


In de auto die de aanrijding veroorzaakte zaten twee mannen. De bestuurder raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hij moest ter observatie blijven. De passagier, een 44-jarige man uit Deventer, zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. De man werd met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.


De weg werd enige tijd afgesloten in verband met de hulpverlening en het politieonderzoek. De weg werd omstreeks 20.15 uur weer vrijgegeven.


De politie is op zoek naar de bestuurder die voor de duif remde en de auto die daar achter reed. Het zou in beide gevallen om personenauto's gaan. Deze bestuurders worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844. Ook overige getuigen kunnen zich via dit nummer bij de politie melden.


N.B. de toedracht van dit ongeval blijkt na onderzoek anders dan gisteren werd doorgegeven. De hierboven geschetste toedracht is correct.


2010166942

|     |Eibergen - Woninginbraak                                  |

De politie doet onderzoek naar een woninginbraak aan de Kruiskamplaan in Eibergen. Hierbij werden zaterdag 13 november ondermeer bankpassen buitgemaakt.


De inbraak werd zaterdagavond ontdekt. De inbrekers hebben een achterdeur opengebroken om binnen te komen. Ze namen onder andere bankpassen mee. De politie onderzoekt de zaak.


2010167005

|     |Dinxperlo - Man mishandeld                                |

Een 64-jarige man uit Dinxperlo is in de nacht van zaterdag op zondag 14 november gewond geraakt nadat hij door een onbekende man waarschijnlijk onderuit werd geschopt. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld.


De 64-jarige man hoorde omstreeks 01.45 uur een harde knal en ging polshoogte nemen. Op de parkeerplaats hij het Hoge Veld maakte hij een foto van een voertuig en werd hierna aangesproken door een jongeman. Deze wilde de camera hebben maar dit weigerde het slachtoffer. Voor zover nu bekend is, liep het slachtoffer weg en werd hij waarschijnlijk onderuit geschopt. Hierdoor kwam hij vermoedelijk ongelukkig ten val en liep een slagaderlijke bloeding op aan zijn arm. Hij werd in het ziekenhuis behandeld en is inmiddels weer thuis.


De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de mishandeling en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden op 0900 8844.


2010167091


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --