Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 14-11-2010

Politie arresteert twee mannen na inrijden op geparkeerde auto

RAAMSDONK / WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur na een uitgebreide zoekactie op de Midden Brabantweg te Waalwijk twee mannen uit Den Bosch (18 en 19 jaar) aangehouden, nadat ze in Raamsdonk met hun auto na een aanrijding met een geparkeerd voertuig direct waren doorgereden.

Agenten hadden gezien dat met de auto waarin deze twee mannen reden op de Oude Melkhaven achteruit tegen een geparkeerde auto was gereden. Het geparkeerde voertuig werd daardoor tegen de gevel van een woning geduwd. De auto die de aanrijding veroorzaakt had, reed daarop direct met hoge snelheid wegen in de richting van de Kerkstraat en ging uiteindelijk de A-59 op in de richting van 's-Hertogenbosch.

De melding van de agenten die de aanrijding zagen gebeuren werd direct via de Gemeenschappelijke Meldkamer aan de andere surveillance auto's doorgegeven. Een van deze eenheden trof de auto van de daders aan op de Midden Brabantweg. Daar werden de inzittenden aangehouden. De
bestuurder was een 19-jarige man, de bijrijder een 18-jarige man, beiden uit Den Bosch. De Volvo waarin zij reden was beschadigd. De auto is niet APK-gekeurd en ook niet verzekerd. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De politie heeft een aangifte opgenomen van de eigenaresse van de vernielde auto, die zowel aan de voor- als
achterzijde zwaar beschadigd is. Ook de vensterbank onder het raam liep schade op. De politie onderzoek de achtergronden van deze zaak.

Arrestatie na vernieling aan politiebus

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht tijdens het horecatoezicht op de Torenstraat omstreeks 02.35 uur een 25-jarige man uit Almkerk en een 25-jarige man uit Sleeuwijk, die onder invloed waren van alcohol, aangehouden. Via het cameratoezicht was gezien dat beide mannen de stoptransparant van de opvallende politiebus gesloopt hadden. De vernielde transparant werd terug gevonden tussen twee geparkeerde auto's. Ze zijn vanmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Rijenaar (24) aangehouden na bedreigen broer (21) met mes

RIJEN: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur in een woning een 24-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou in de schuur bij de ouderlijke woning zijn 21-jarige broer bedreigd hebben met een mes. Ook liep het slachtoffer tijdens het incident een hoofdwond op. De verdachte is in verzekering gesteld.

Kennelijk was het slachtoffer met drie vrienden uitgeweest. Ze besloten nog even na te kletsen in de schuur. Zijn broer was het daar niet mee eens. Hij wilde dat ze direct weg zouden gaan. Hij pakte daarop kennelijk zijn broer vast en zette een mes op zijn keel. De drie vrienden hebben daarop de verdachte overmeesterd. Het mes was daarbij afgebroken. Tijdens het tumult liep het slachtoffer een hoofdwond op. Een van de vrienden liep een kras op zijn borst op, ook zijn bloes t-shirt waren kapot. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Politie kijkt uit naar vandalen

KAATSHEUVEL: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur na een melding van een getuige uitgekeken naar een groep jongeren die twee bushokjes hadden vernield aan de Loonse Vaert. Vermoedelijk was het de vandalen te doen om de reclameposters. De daders werden niet meer aangetroffen.

Politie neemt bloedproef van bij aanrijding betrokken automobilist

SPRANG-CAPELLE: Vanmorgen heeft omstreeks 06.15 uur een verkeersongeval plaats gevonden op de A-59. De aanrijding werd gemeld als beknelling, maar hiervan bleek geen sprake te zijn. Een 23-jarige man uit
Raamsdonksveer was had met zijn auto, de auto van een 30-jarige Bredanaar geraakt. De 23-jarige automobilist was daardoor in een slip geraakt en aan de rechterzijde van de weg via de berm de sloot ingereden en weer terug de berm op gekomen. De man was gewond en werd naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht in Breda gebracht. Hij verkeerde onder invloed van alcohol, er is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Politie onderzoekt autobranden

OOSTERHOUT: Vannacht zijn op de Ridderstraat ter hoogte van de Burcht, omstreeks 02.10 uur twee auto's, een Citroen en een Fiat in brand geraakt. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Van de beide eigenaren is een aangifte opgenomen. De brandweer heeft de branden geblust, de auto's zijn daarna getakeld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-11-2010 13:36 | © Regio Midden en West Brabant |