Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 14 november

Alkmaar, 14-11-2010 o 14.00 uur

Snorfiets in brand

Hoorn, zondag 14 november

Op zondagmorgen meldde een voorbijganger brand in een snorfiets. De snorfiets stond op de Berkhouterweg in Hoorn en was met een slot aan een hek vastgemaakt. Van de snorfiets was de benzinedop verwijderd. Hierna is door een onbekende de snorfiets vermoedelijk in brand gestoken.

Politie houdt twee inbrekers aan

Alkmaar, zaterdag 13 november

Op zaterdagavond omstreeks 19.20 uur hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Beethovensingel in Alkmaar. Toen de bewoners van het pand thuis kwamen, overliepen ze inbrekers die er meteen vandoor gingen. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in in de omgeving waarbij twee mannen werden aangetroffen die aan het door de slachtoffers opgegeven signalement voldeden. Het ging om Alkmaarders van 18 en 19 jaar oud.

De daders bleken de woning binnen te zijn gekomen door de voordeur te forceren.

Politie houdt twee inbrekers aan (2)

Schagen, zaterdag 13 november

Op zaterdagmorgen heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van een inbraak in een coffeeshop aan de Laan in Schagen. Het gaat om mannen van 18 en 21 jaar oud uit Hippolytushoef.

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige die had gezien dat er in de coffeeshop werd ingebroken. De getuige had de verdachten in een auto zien wegrijden. Op basis van het opgenomen kenteken van de auto konden de verdachte worden achterhaald. Zij waren onderweg naar hun woonplaats.

Ter plaatse bij de coffeeshop bleek inderdaad te zijn ingebroken. De daders waren binnengekomen door een ruit te vernielen. Onduidelijk is nog wat er precies is gestolen.

Honderd kettingen

Wieringerwerf, zaterdag 13 november

Op zaterdag werd tussen 10.00 en 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Ir. Krijnstraat in Wieringerwerf. De daders kwamen binnen door aan de voorzijde een raam te forceren. Zij vertrokken weer via de achterdeur. Uit de woning werd een laptop en 100 tot 150 halskettingen gestolen (de bewoonster heeft een sieradenwinkeltje).

Heling fiets

Den Helder, zondag 14 november

Op zondagmorgen omstreeks 00.20 uur zag de politie een 17-jarige jongen uit Den Helder op een fiets rijden op de Middenweg in zijn woonplaats. De jongen werd gecontroleerd omdat hij geen licht voerde. Onderzoek aan de fiets wees uit dat deze als gestolen gesignaleerd stond. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen.

Inbreker in slaapkamer

Alkmaar, vrijdag 12 november

Op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur kreeg de bewoners van een pand aan de Frieseweg in Alkmaar de schik van hun leven. Het echtpaar lag te slapen in bed en werden wakker van geluiden in hun slaapkamer. Voor hen stond een man met een klein zaklampje. Toen de inbreker de mensen in bed zag liggen zei hij: Jullie zijn er. Hij ging er vandoor.

Onderzoek wees uit dat de man binnen was gekomen door de schuifpui te forceren. Onduidelijk is nog of er iets is weggenomen.

De inbreker was een blanke man. Hij was gekleed in het zwart en droeg een eveneens zwarte basebalpet. Hij had een lengte van naar schatting 1,75 1,80 meter.

Voorzichtig met adressen in GSM

Texel, vrijdag 12 november

Op vrijdagmiddag controleerde de politie op de Nikadel in de Koog een Roemeense straatverkoper. De man was opgevallen omdat hij een GSM bij zich had waar in het display duidelijk Nederlandse namen stonden. De man kon niet verklaren wie de personen achter de namen waren. Bij onderzoek bleek dat de telefoon in september als oud toestel was ingeleverd bij een telefoonwinkel. Dergelijke toestellen worden in grote aantallen opgekocht en, voor zover ze bruikbaar zijn, weer doorverkocht. Omdat bij het inleveren van de GSM de telefoonnummers niet goed verwijderd waren, kwam deze informatie ter beschikking van de nieuwe gebruiker.

Politie houdt auto-inbreker aan

Enkhuizen, zondag 14 november

Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur hield de politie een 24-jarige Pool aan op verdenking van inbraak in een personenauto. De politie kreeg kort daarvoor een melding van een getuige die had gezien dat de man probeerde in te breken in een auto die geparkeerd stond op de Piet Smitstraat in Enkhuizen. Op basis van het opgegeven signalement kwam de politie de verdachte in de directe omgeving tegen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Van de auto bleek een raam ingeslagen te zijn. De inbreker was bezig met het demonteren van de autoradio.

Politie zoekt getuigen van straatroof

Alkmaar, zondag 14 november

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die op zondagmorgen om 05.15 uur plaatsvond op de Mandemakerstraat in Alkmaar. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Een 17-jarige Alkmaarder fietste over de Mandemakerstraat en werd tegengehouden door een groepje van drie jongens waarvan een hem bedreigde met (mogelijk) een vuurwapen. Het slachtoffer moest zijn sleutels, GSM en portemonnee afgeven. Ook werd de fiets van het slachtoffer meegenomen. Na de overval verdwenen de drie daders. Van hen is geen goed signalement bekend.

Jongen rijdt op politie in

Zwaag, zaterdag 13 november

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.40 uur hield de politie een 18-jarige jongen uit Wognum aan die op een snorfiets op de politie in reed. De politie was aanwezig op De Omgang in Zwaag waar de jongen op de snorfiets aan kwam rijden. Achterop zat een meisje. De politie wilde de jongen controleren en gaf een stopteken. De jongen stopte echter niet, maar gaf gas en reed op de politiemensen in. Deze konden hem echter pakken en zowel politiemensen als bromfiets met bestuurder en passagier kwamen ten val. Er ontstond een worsteling waarbij de politiemensen meerdere malen door de bestuurder werden beledigd en bedreigd. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 445 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging mocht hij niet meer dag 90 ug/l alcohol in zijn adem. Hebben. Hij blies derhalve vijf maal het maximum.

De verdachte kreeg een proces-verbaal wegens rijden onder invloed, belediging, bedreiging en het inrijden op de politiemensen.

Man rijdt bromfietser aan

Sint Maartensbrug, vrijdag 12 november

Op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur reed een 16-jarig meisje op een bromscooter op de Dorpsstraat in Sint maarten. Achterop zat haar eveneens uit Dirkshorn afkomstige vriend. Zij reden in de richting Grote Sloot. Bij de kruising met de Valkogerdijk verleende het meisje geen voorrang aan de bestuurder van een bestelauto. De bestuurder van de auto zette de achtervolging in en probeerde de bromfiets klem te rijden. Hierbij ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser met passagier ten val kwamen. Aanvankelijk reed de bestuurder van de bestelauto door, maar kwam even later terug. Toen de passagier van de brommer op de bestelauto afliep, ging de automobilist er vandoor. Op basis van het kenteken kon de bestuurder van de bestelauto, een 29-jarige man uit Zijpe, worden achterhaald. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld. De auto werd in beslag genomen.

Vernieling raam

Schagen, zondag 14 november

Op zondagmorgen omstreeks 00.05 uur hield de politie drie jongens aan wegens vernieling van een raam van een pand aan de Langestraat in Schagen. Het ging om 16-jarige jongens uit Anna Paulowna en Schagen en een 18-jarige jongen uit Schagen.

Politiebikers reden op de Langestraat en zagen een groepje jongeren staan bij een winkelpand. De jongens schopten om beurten hard tegen een raam, waardoor dit vernield raakte. De drie jongens konden ter plaatse aangehouden worden. Hun commentaar: Als iemand tegen zon raam schopt, dan doe je toch gewoon mee....

Frontale aanrijding

Bergen, zaterdag 13 november

Op zaterdagavond omstreeks 18.00 uur raakten drie personen gewond bij een frontale aanrijding op de Bergerweg in Bergen. Een 63-jarige man uit Bergen reed in een personenauto over de Bergerweg in de richting van zijn woonplaats. Door onbekende reden raakte hij op de verkeerde weghelft terecht. Hier botste hij frontaal op een personenauto die vanaf de andere kant aan kwam rijden. Deze auto werd bestuurd door een 44-jarige man uit Bergen. Beide bestuurders raakten gewond evenals 57-jarige echtgenote van de 63-jarige man die als passagier meereed. De slachtoffers werden voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Aanrijding met letsel

Den Helder, zaterdag 13 november

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur raakten twee personen gewond bij een aanrijding op de Guldemondweg in Den Helder. Een 59-jarige man uit Den Helder reed in een personenauto over de Guldemondweg en remde af voordat hij de kruising met de N250 op kon rijden. Een 20-jarige man uit Ridderkerk, die in een personenauto achter de Nieuwedieper reed, zag het afremmen te laat en kon niet meer op tijd stoppen. Er ontstond een aanrijding waarbij de inzittende van de voorste auto, een inwoonster van Den helder, gewond raakte. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in haar woonplaats.

Motorrijder onderuit

Castricum, vrijdag 12 november

Op vrijdagmiddag raakte een 28-jarige man uit Castricum gewond bij een verkeersongeval op de Beverwijkerstraatweg in zijn woonplaats. De man reed op een motorfiets vanuit Heemskerk in de richting Castricum. Voor hem reden autos in een file. Toen de file tot stilstand kwam, kon de motorrijder niet meer op tijd stoppen. Zijn voorwiel blokkeerde en de man kwam ten val. Hierbij liep hij vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op. Zijn motor schoof over het wegdek en kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Hier botste de onbemande motor tegen een tegenligger. Hierdoor ontstond schade aan de auto en de motor.

Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.

Alcoholcontroles

Regio, zondag 14 november

Nog te vaak gebeuren er ernstige aanrijding waarbij drank een van de oorzaken is. Niet voor niets dat de politie ook voor volgend jaar heeft aangegeven dat de controle op alcohol een van de speerpunten is. Controles kunnen op alle momenten van de dag en overal plaats vinden. Soms gaat het om grote georganiseerde controles, maar vaak worden ook tijdens reguliere politiesurveillances bestuurders gecontroleerd.

Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen kregen 35 bestuurders een bekeuring wegens het rijden onder invloed van alcohol. Zeven van hen hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs werd ingevorderd.

Een opsomming van de ernstigste gevallen:

Bergen, zaterdag 13 november 22.00 uur Op de Bergerweg werd een 47-jarige man uit Bergen gecontroleerd in een personenauto. Hij blies 675 ug/l. Dat is ruim drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bovenkarspel, zaterdag 13 november 04.50 uur de politie zag op de Hoofdstraat in Bovenkarspel een auto rijden. Om de bestuurder te kunnen controleren reed de politie achter de auto aan. De bestuurder van de auto ging er echter vandoor. Na een korte achtervolging stopte hij op het kardinaal Willebrandshof en ging er rennend vandoor. Ook hier werd hij gevolgd door een rennende politieman. Bij een sloot gekomen, sprong de verdachte in het water en rende aan de andere kant weg. De politieman waarschuwde een hondengeleider die aan de andere kant het spoor volgde. De verdachte werd in een tuin van een woning teruggevonden. Hier had hij zich verscholen. Het ging om een 29-jarige man (woonplaats nog niet bekend). De man heeft een verleden van rijden onder invloed. Vanaf 2001 is dit de vijfde maal dat hij voor het rijden onder invloed werd aangehouden. Dit keer blies hij 390 ug/l. Dat is het dubbele van de toegestane 220 ug/l.

In de auto van de man lagen lege bierflesjes en een fles Prosecco.

Alkmaar, vrijdag 12 november 21.30 uur Een 34-jarige Alkmaarder werd op de Penningweg aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol drie autos had aangereden. De man blies 325 ug/l. Dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum. Wegens het gevaar dat hij had veroorzaakt, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg ook een proces-verbaal.

Alkmaar, zondag 11 november 02.25 uur Een 23-jarige man uit Schoorl werd in zijn auto gecontroleerd op de Kennemerstraatweg in Alkmaar. Hij bleek 415 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Omdat het een beginnend bestuurder was mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vier maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zondag 14 november 02.50 uur- Een 19-jarig meisje uit Alkmaar werd op haar snorfiets gecontroleerd op de Houttil in Alkmaar. Zij bleek 605 ug/l alcohol in haar adem te hebben. Omdat het een beginnend bestuurster was mocht zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in haar adem hebben. Zij blies derhalve ruim zeven maal het voor haar geldende maximum. Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Den Helder, zaterdag 13 november 04.10 uur- Een 23-jarige man uit Harlingen werd in zijn auto gecontroleerd op de Beatrixstraat in Den Helder. Hij bleek 515 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Omdat het een beginnend bestuurder was mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna vijf maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.