KNHS

Sander Marijnissen heeft goede come back in Oldenburg 14 november 2010


OLDENBURG (KNHS) - Sander Marijnissen (Wijdewormer) heeft met Moedwill (Goodwill x Beaujolais) in het Duitse Oldenburg de Grand Prix Special op zondag winnend afgesloten, nadat hij op zaterdag reeds de Grand Prix op zijn naam had geschreven. "Door de prijsuitreiking op zaterdag met felle flitsende lampen was het voor mij op zondag veel moeilijker om Moedwill geconcentreerd te houden. Mijn paard was duidelijk minder bij de les en ik moest er gedurende de gehele rit dan ook keihard aan blijven werken", aldus Marijnissen, direct na zijn winnende rit.

Ghislain Fouarge, die in Oldenburg deel uitmaakte van de jury, was ook van mening dat de Special van Sander Marijnissen de mindere was van zijn Grand Prix. "Het zag er in de Special allemaal net iets minder flitsend en als vanzelfsprekend uit", vatte Fouarge zijn commentaar bondig samen.
Voor Marijnissen was deze wedstrijd weer de eerste internationale wedstrijd sinds lange tijd. "Moedwill raakte begin dit jaar tijdens het rollen in zijn box geblesseerd aan de onderkant van de hoef en het duurde vijf maanden eer we weer konden beginnen met trainen. Het was echt een heel stom ongeluk, maar met grote gevolgen. Gelukkig is hij weer helemaal terug en ik hoop dat ik nu na deze scores ook in de gelegenheid gesteld wordt een paar wereldbeker wedstrijden te mogen gaan rijden. Het blijft voor mij nog altijd een droom om ooit eens een keer deel te mogen nemen aan een EK of aan de Olympische Spelen", vertelde Sander.

In de Grand Prix Special maakte de combinatie bijna geen fouten en zagen alle onderdelen er zeer verzorgd uit. In piaffe mag Moedwill nog iets meer kracht vanuit het achterbeen gaan vertonen. "In de Grand Prix op zaterdag ging het allemaal meer als vanzelf. Nu moest ik er echt hard aan werken, maar ook dan blijven we een combinatie die de jury graag ziet. Ik heb dit paard vanaf zijn vierde jaar en heb alle klassen van de dressuurschool met hem doorlopen. Ik merk dat we nog steeds progressie kunnen maken. Daarbij is het mooie ook dat Moedwill zichzelf ook aanbiedt om die vooruitgang te kunnen boeken".

Zo tevreden als Marijnissen was over zijn optreden in Oldenburg, zo ontevreden moet Adelinde Cornelissen (Nijkerk) zijn geweest over haar rit in de Grand Prix met Jerich Wunschtraum (v. Warkant). Jurylid Ghislain Fouarge vatte het wederom kort en bondig samen. "Cornelissen had duidelijk problemen in haar proef. Wunschtraum was uiterst ongehoorzaam, sloeg een paar maal naar het been en er waren kapitale fouten in de wissels". Cornelissen eindige haar Grand Prix op zaterdag dan ook met een score van 59.702% als 14e en daarmee laatste.


Meer info zie: www.escon-marketing.de

Uitslag Grand Prix Special (zo):


1) Sander Marijnissen (Wijdewormer) - Moedwill (Goodwill x Beaujolais)
- 71.917%

2) Anna-Katharina Lüttgen (Dui) - Lamborghini - 71.708%
3) Nina Hofmann (Zwe) - Leo af Magnushöj - 70.250%

Uitslag Grand Prix (za):


1) Sander Marijnissen - Moedwill - 72.723%

2) Anna-Katharina Lüttgen (Dui) - Lamborghini - 71.234%
3) Christoph Koschel (Dui) - Franziskus - 69.872% 14) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Jerich Wunschtraum - 59.702%