VU Medisch Centrum

Persbericht

Amsterdam, 14 november 2010
2010/125/JS

Even terug op de intensive care

Bijna 400 (ex)-patiënten en hun familie kwamen zondag 14 november naar VU medisch centrum voor de patiëntendag intensive care (IC). Zo konden ze nog eens (na)praten met verpleegkundigen en artsen over een zeer intense periode in hun leven: opname op de IC. VUmc organiseerde al eerder deze bijzondere dag. Ook dit keer was het een groot succes!

Patiënten en familie blijven vaak na een IC-opname achter met veel onverwerkte zaken. Er is namelijk veel gebeurd en vaak was de tijd te kort om echt tot verwerking te komen. Daarom organiseerde VUmc een IC-dag waar patiënten en hun naasten nog eens konden kijken op de IC. Ze konden praten met medewerkers die hen toen hebben verzorgd en hier hun ervaringen nog eens bespreken. Zo bracht deze middag hen even terug op de IC waar ze soms kort, soms lang, maar altijd zeer intensief waren opgenomen.

Patiënten en hun familie luisterden ook naar Matthijs van Nieuwkerk (bekend van 'De Wereld Draait Door'). Hij sprak met een aantal ex-patiënten, hun familie, een IC-verpleegkundige, een psychiater en een revalidatiearts. Daarnaast was er een bijzondere film over het 'alledaagse leven' op de IC. Aansluitend kon men vragen stellen aan een uitgebreid panel met IC-deskundigen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Jan Spee (020) 444 3444, fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/voorjournalisten .

Achtergrondinformatie (