Arcadis NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 13 november 2010

ARCADIS REALISEERT HAVEN DE NIEUWE BIERKAAI IN HULST

Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS realiseert op basis van de contractvorm 'design & build' de aanleg van een nieuwe haven in de binnenstad van de Zeeuwse gemeente Hulst. De uitvoering van dit technisch complexe project start binnenkort en neemt meer dan een jaar in beslag. Het streven is om begin 2012 de haven, bruggen en omliggende openbare ruimte in gebruik te nemen. Met deze opdracht van de gemeente Hulst is een omzet gemoeid van 3,8 miljoen euro. Dat maakte ARCADIS zondag bekend.

De monumentale Keldermanspoort en de op een oude kaart van Jacob van Deventer uit eind 16e eeuw aangetroffen haven vormen de basis voor een reconstructieplan voor dit deel van de binnenstad. De aanleg van de nieuwe haven, waar vroeger óók een haven was, vormt het centrale concept. Voor de nieuwe openbare ruimte vinden de volgende werkzaamheden plaats: aanleg van de haven, rioleringen en de archeologische begeleiding hiervan. Het gaat om de uitvoering van een grondsanering, het voorbereiden van een 'in-situ' sanering, bestrating en de bouw van een betonnen verkeersbrug en een stalen voetgangersbrug. Verder vinden er diverse inrichtingswerkzaamheden plaats zoals watervoorzieningen, meubilair, openbare verlichting en de aanplant van bomen.

Deze opdracht is gegund op basis van 'economisch meest voordelige inschrijving' en past in de trend om water in binnenstedelijk gebied weer zichtbaar te maken. ,,We beschikken over alle disciplines die nodig zijn voor de integrale realisatie van dit project'', aldus directeur Rob Mooren van ARCADIS Nederland. ,,In dit soort projecten kunnen we met onze bijzondere kennis en ervaring op het gebied van geïntegreerde contractvormen en binnenstedelijk water onze meerwaarde tonen.''

contactgegevens