GroenLinks tekst

Voorkom gedwongen ontslagen bij politiekorpsen

Zondag 14 november 2010, 15:44u - Tofik Dibi

* politie

* veiligheid

GroenLinks vindt dat de regering moet voorkomen dat er ontslagen vallen bij de politiekorpsen. GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi (woordvoerder justitie en veiligheid) dient maandag tijdens het wetgevingsoverleg over de politie in de Tweede Kamer hierover een motie in.

Veel politiekorpsen in Nederland kampen met het ontslaan van politieagenten om hun begroting sluitend te krijgen. De politie in Limburg-Noord gaf eerder aan te weigeren 120 mensen te ontslaan, omdat het kabinet meer blauw op straat heeft beloofd.

Dibi wil dat alle Nederlandse politiekorpsen afzien van ontslag van politiepersoneel. "Dit kabinet belooft in het Regeer- en gedoogakkoord dat Nederland er 3.000 politieagenten bij krijgt. Dan is het te idioot voor worden dat politiekorpsen nu wegens acuut geldgebrek honderden collega's moeten ontslaan die op korte termijn weer geworven moeten worden", zo stelt Dibi.

Het Limburgse politiekorps geeft volgens GroenLinks het goede voorbeeld; daar weigert de politiecommissaris tot nader order personeel te ontslaan met het oog op de toezeggingen van het nieuwe kabinet. "Ik doe een klemmend beroep op alle politiekorpsen in den lande om dit uitstekende voorbeeld te volgen", aldus Dibi.

GroenLinks roept de minister van Veiligheid en Justitie op deze oproep van harte te ondersteunen.