Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-11-2010

Rustige horecadienst in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hebben vannacht een rustige dienst gehad. De sfeer was volgens de dienders gezellig. Zij kregen ondersteuning van twee collega's met hun paarden. Er werden wel drie wildplassers bekeurd. Ook een stapper die zijn auto op een invalidenparkeerplaats had gezet werd op de bon geslingerd.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek.De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Ruzie over kijken voetbal escaleert in mishandeling

BREDA: Een ruzie over het kijken naar de voetbalwedstrijd op TV (NAC-Twente) is zaterdagavond in een woning in de wijk Hoge Vucht uitgelopen op huiselijk geweld.

Een 31-jarige Bredanaar kreeg zaterdagavond daarover, terwijl er visite in de woning, ruzie over met zijn 31-jarige vriendin. Zij wilde dat hij nadat hij de tussenstand had gezien, de TV weer op een muziekzender zou zetten. Hij wilde naar de voetbal blijven kijken. Tijdens de ruzie heeft hij haar, zo verklaart zij in haar aangifte, haar geslagen op haar linkerkaak. Ze hield daar een sneetje onderaan haar kin aan over. Ook had hij met speelgoed in haar richting gegooid. Haar zus had van hem een knietje gekregen. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Sigaretten gestolen bij inbraak

ULVENHOUT: Vannacht is omstreeks 03.30 uur ingebroken in een supermarkt aan de Dorpstraat. De inbrekers hebben aan de voorzijde van het pand een schuifdeur geforceerd. Er zijn in elk geval pakjes sigaretten gestolen. De inbraak werd gemeld door een getuige die over drie daders spreekt. Een onderzoek in de omgeving en in de zaak met een politiehond leverde vannacht niets op. Vandaag wordt een buurtonderzoek gehouden.

Eigenaar fietsenzaak betrapt inbrekers

GALDER: De eigenaar van een fietsenzaak aan de Galderseweg heeft vannacht omstreeks 03.30 uur twee inbrekers in zijn zaak betrapt. Hij was naar beneden gegaan omdat het alarm af ging. Hij zag twee personen in zijn winkel. Ze droegen donkere kleding, de dader die hij het beste gezien heeft, droeg daarbij een muts en een sjaal. Ze gingen er vandoor en stapten in een zilverkleurige Renault busje, ze reden weg in de richting van de Markweg. Ze hebben vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel om de voordeur te openen. Er waren geen braaksporen. De politie heeft in de omgeving naar het busje uitgekeken maar de daders niet meer aangetroffen. Of er iets ontvreemd is was, vannacht nog niet bekend. Vandaag is een buurtonderzoek ingesteld.

Politie onderzoekt straatroof

BREDA: Een 25-jarige Bredase is vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 00.15 uur op de Veemarktstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. Ze liep al bellend vanuit de Molenstraat de Veemarktstraat in. Plotseling voelde ze een ruk aan haar
schoudertas. Ze zag dat haar tas weggenomen werd door een straatrover op een scooter. De scooter reed door in de richting van de
Catharinastraat. In de tas zat onder meer de portemonnee van het slachtoffer. Het zou gaan om een man met een Noord Afrikaans uiterlijk, tussen de 16 en 26 jaar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-11-2010 14:38 | © Regio Midden en West Brabant |