KNHS

Smolders zeer succesvol in Toronto
14 november 2010

TORONTO (KNHS) Tijdens de Royal Agricultural Winter Fair in het Canadese Toronto waren Harrie Smolders (Lage Mierde) en Gerco Schröder (Lochem) succesvol. In de FEI World Cup Grand Prix die met maar liefst 100.000 dollar was gedoteerd eindigde Smolders met Regina Z als tweede achter Brianne Goutal met Ballade Van Het Indihoff. Met deze tweede plaats won Smolders 22.000 dollar.

Op Gerco Schröder lag 5.000 dollar te wachten want hij legde met Eurocommerce New Orleans beslag op de zesde plaats na een foutje in de eerste omloop. In de met 50.000 dollar gedoteerde Weston Canadian Open pakte Smolders met Exquis Powerfee de overwinning en 15.000 dollar. Daarnaast legde Smolders met Powerfee beslag op de derde plaats in de openingsrubriek en werd met zijn nieuwe aanwinst Manneke du Corv derde in een topscore competitie en verdiende daarmee ook nog eens 10.000 dollar.

Gerco Schröder deed in de Big Ben Challenge nog van zich spreken. Met Eurocommerce New Orleans eindigde hij als zesde. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Margie Engle met de in Nederland gefokte Indigo, v. Indoctro.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer informatie: www.royalfair.org

Uitslag FEI World Cup Grand Prix:


1. Brianne Goutal (USA) Ballade Van Het Indihoff 0 / 0 36.66
2. Harrie Smolders (Lage Mierde) Regina Z 0 / 0 37.70
3. Robert Whitaker (Eng) Omelli 0 / 0 38.69 6. Gerco Schröder (Lochem) Eurocommerce New Orleans - 4