Politie Zeeland


---

2032-2010 Dronken fietser van de weg gehaald, Hoek
Door agenten is zondag een 19-jarige inwoner uit de gemeente Sluis van de rijbaan van de Hoekseweg gehaald.
Naar aanleiding van een melding rond 04.30 uur dat er een persoon over de rijbaan fietste, gingen agenten ter plaatse. Ze troffen een jongeman aan die verdwaasd over de rijbaan richting de sluizen van Terneuzen liep. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn. Zijn fiets lag een stukje verderop midden op de rijbaan. De fiets werd van de weg gehaald en de jongen ging vrijwillig mee naar het politiebureau.

Ter plaatse werden de agenten nog aangesproken door twee automobilisten. Zij hadden de jongen op de rijbaan zien fietsen en hem bijna aangereden.

2033-2010 Jongens aangehouden voor vernieling, Oost-Souburg
Twee 16-jarige jongens uit Vlissingen en Oost-Souburg zijn zondag aangehouden voor het vernielen van fietsen.
Omstreeks 01.00 uur was melding gedaan dat op het station twee jongens fietsen aan het vernielen waren. Ook had een getuige gezien dat een fiets in het kanaal was gegooid. Agenten gingen ter plaatse en zagen de twee jongens staan op de brug. Ze werden aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal werden ze zondagmiddag weer in vrijheid gesteld. De jongens hebben de vernielingen bekend.

2034-2010 Inbraak in bedrijfspand, Middelburg
In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Uijterschootweg.
In het pand was geprobeerd de kluis weg te nemen. Dit is niet mislukt omdat de dader(s) vermoedelijk zijn gestoord bij hun klus en weggevluchtte(n). Verder werden er geen goederen weggenomen. Braakschade is niet bekend.