Maak kans op de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied


Inschrijving geopend op 26-1-2010

ENSCHEDE, 20100126 -- Liedjesschrijvers worden uitgenodigd hun muzikale bijdrage in te sturen om in aanmerking te komen voor de nieuwe Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Inschrijven voor deelname kan tot 31 maart 2010.

Initiatiefnemers Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper willen aandacht vragen voor het betere Nederlandse kinderlied. Tevens willen zij eer bewijzen aan Willem Wilmink, die naast liedjes voor volwassenen ook schitterende kinderliedjes schreef.

De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van 5000 euro. Bovendien wordt de winnaar van de prijs uitgenodigd het winnende lied ten gehore te brengen tijdens de feestelijke uitreiking in het Nationaal Muziekkwartier te Enschede, op 14 november 2010.

Alle oorspronkelijk Nederlandstalige kinderliedjes die tussen 2008 en 2010 voor het eerst zijn uitgekomen op cd of dvd of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv, komen voor de onderscheiding in aanmerking. Kijk voor de voorwaarden op www.wilminkfestival.nl.

Liedjesschrijvers kunnen hun inzendingen voor 31 maart opsturen naar:

Stichting Willem Wilmink Festival
Hengelosestraat 90
7514 AK Enschede





Ingezonden persbericht