Nederlands Jeugdinstituut


Prijzen benadrukken belang professioneel handelen

Oproep inzendingen voor Nationale Jeugdzorg Prijzen 2010

Maandag 15 november 2010 worden voor de vijfde keer de Nationale Jeugdzorg Prijzen uitgereikt. Deze prijzen gaan naar veelbelovende projecten in de jeugdzorg. Dergelijke projecten kunnen bijdragen aan verdere professionalisering van de jeugdzorg. Meer informatie is te vinden op www.nji.nl/prijzen.

Professionals in de jeugdzorg doen belangrijk werk en dragen grote verantwoordelijkheden. Zware problematiek en steeds weer nieuwe inzichten maken de jeugdzorg een interessant maar niet altijd even gemakkelijk vakgebied. Het is dus van belang dat beroepskrachten voortdurend aan hun professionele identiteit werken. Niet alleen tijdens de opleiding, maar ook erna. Zodat zij altijd goed toegerust zijn om hun vak uit te oefenen. Daarom kijkt de jury van de Nationale Jeugdzorg Prijzen dit jaar in het bijzonder naar veelbelovende projecten met aandacht voor professionalisering van de betrokken medewerkers om het project zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

De prijzen

De Nationale Jeugdzorg Prijzen bestaan uit twee geldprijzen van 20.000 euro voor goed lopende projecten die als voorbeeld kunnen dienen voor andere instellingen in de jeugdzorg. Het betreft een Vakprijs, toegekend door een jury deskundigen, en een Cliëntenprijs, toegekend door een jury bestaande uit cliënten van de jeugdzorg, zowel jongeren als ouders. Het geld is bestemd voor de uitvoering en verdere ontwikkeling van de winnende projecten. De Nationale Jeugdzorg Prijzen zijn een initiatief van het Jeugd Innovatie Fonds. De organisatie is in handen van het Nederlands Jeugdinstituut.

Aanmelding

Wie wil meedingen naar een van de Nationale Jeugdzorg Prijzen vindt hierover informatie en aanmeldingsformulieren op www.nji.nl/prijzen. Inzendingen dienen voor 1 oktober 2010 binnen te zijn bij het Nederlands Jeugdinstituut.

Jeugdzorg: Zo!

De uitreiking van de Nationale Jeugdzorg Prijzen vindt plaats op 15 november 2010 tijdens de manifestatie Jeugdzorg: Zo! Professionals werkzaam in de jeugdzorg kunnen dit jaar actief aan de slag met de resultaten van het Actieplan Professionalisering Jeugdzorg. De manifestatie wordt georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut in samenwerking met de MOgroep Jeugdzorg. Het tijdschrift Jeugd en Co is mediapartner.