Universiteit Twente

Cultuur: Karsten Baan - Poppenspel

15 november 2010

Karsten Baan is een jonge theatermaker en poppenspeler. Afgelopen januari is hij een maand naar India gegaan om daar een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Het onderwijssysteem in India verschilt veel van het westerse onderwijs. Karstens doel was de interactie tussen leraar en leerling te vergroten. Dit deed hij door middel van poppenvoorstellingen en theaterworkshops. Hij gelooft namelijk erg in de theatervorm als medium.

Deze ervaringen wil hij graag delen. Bij Broodje Cultuur vertelt Karsten over zijn bevindingen aan de hand van de korte film die hij maakte én de poppentheatervoorstelling.

A-ThAns ON TOUR!
Elk jaar worden bij de Amsterdamse Theater Academie Nieuwe Stijl (A-ThAns, voorheen ATA) de beste afstudeervoorstellingen geselecteerd voor een tournee door het land. Najaar 2010 kun je twee daarvan zien bij Broodje Cultuur: die van Aubrey Snell op maandag 18 oktober en van Karsten Baan op maandag 15 november. De voorstellingen zijn zeer verschillend, en weerspiegelen zo de kern van de opleiding, die uitgaat van het unieke talent van de individuele theatermaker. Ze zijn dan ook door de afstudeerders zelf geschreven en gemaakt en uiteraard spelen ze de belangrijkste rol in hun eigen voorstelling.

Deze voorstelling begint om 12.35 en is geprogrammeerd in het kader van Broodje Cultuur: elke maandag in de middagpauze een voorstelling. Voor meer informatie en de volledige culturele agenda zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.