Gemeente Sneek


oudeweg

Onderhoud aan brug Noorder Oudeweg

Van 15 november 2010 tot en met 17 december 2010 vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de brug Noorder Oudeweg.

Buslijn 99

Buslijn 99 van Connexxion zal vanaf Joure over de A7 naar Sneek rijden. De haltes vanaf Joure Kooilaan tot aan de halte Sneek Oppenhuizerweg worden niet door lijn 99 aangedaan. Vanaf de halte Uitwellingerga Forbiningswei wordt een speciaal pendelbusje ingezet die alle haltes tot aan de halte Sneek Oppenhuizerweg aan doet. Bij de halte Sneek Oppenhuizerweg moet men overstappen op lijn 99.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Connexxion: www.connexxion.nl. De pendelbus staat als buslijn 599 aangegeven op deze site.

Omleidingsroutes

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan de brug kan er geen verkeer over de brug.

Voetganger en (brom)fietsers kunnen gebruik maken van een noodbrug naast de brug. Vanaf het fietspad is de route naar de brug met borden aangegeven. Het autoverkeer wordt met borden omgeleid over de A7. Helaas is er geen korte alternatieve omleidingroute voor landbouwverkeer mogelijk. Landbouwvoertuigen moeten omrijden via Scharsterbrug en Langweer.

Vaarweg

Daarnaast is de vaarweg gestremd vanaf 1 november 2010 tot en met 24 december 2010. Door de aanleg en verwijderen van de noodbrug is de stremmingsperiode langer dan die voor het autoverkeer.

Werkzaamheden

Het houten brugdek van de brug Noorder Oudeweg wordt vervangen door een stalen brugdek. Na het verwijderen van het houten dek moet de bestaande staalconstructie van de brug worden aangepast en waar nodig gerepareerd. Als dit gereed is worden alle bestaande verflagen van de brug verwijderd en wordt de brug opnieuw geschilderd in de bestaande kleur.

Contact

Voor meer informatie en/ of vragen kunt u contact opnemen met de heer T. Soeten van de provincie Fryslân, telefoonnummer 058-2925557, mail secr_nieuwewerken@fryslan.nl.