Gemeente Ermelo


Kroegentocht voor ouders

Waar normaal jongeren de kroegen bevolken, is het 15 november de beurt aan hun ouders. In een echte kroegentocht wordt u bijgepraat over de nadelige effecten van alcohol en uw rol als ouder in het drinkgedrag van pubers. De gemeente Ermelo, Tactus Verslavingszorg en Horeca Ermelo organiseren deze avond.

Jongeren drinken te veel, te jong en te vaak. Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om alcohol en opvoeding. De kroegentocht start in feestcafé Toppers met theaterworkshop "communiceren met je puber". De voorstelling heeft herkenbare situaties, misverstanden en conflicten tussen ouders en hun puber. Een programma met veel vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen! Vervolgens vertrekken de ouders naar twee andere kroegen voor een presentatie. Hier wordt meer verteld over de schadelijke effecten van alcohol voor het lichaam en in een ander café vindt een forumdiscussie plaats tussen horeca, politie, Tactus, gemeente en ouders over veilig uitgaan.

De kroegentocht begint om 19:15 uur in feestcafé Toppers aan de stationsstraat 48 (ontvangst vanaf 18:45 uur). Heeft u kinderen in de leeftijd van twaalf tot en met vijftien jaar en woont u in de gemeente Ermelo, dan ontvangt u een persoonlijke uitnodiging.

Meer informatie vindt u op www.tactus.nl, u kunt natuurlijk ook bellen met tactus, 0570 50 01 00.