VVV Groningen


Maandag 15 november 2010 : Precies in de tijd dat op de Noordpool de zon niet meer boven de horizon komt, vindt in Groningen het evenement De Poolnacht van Groningen plaats. Een evenement bestaande uit lezingen, een ijssculpturententoonstelling, rondleidingen en films. Ook een bezoek aan een poolkamer waar je je een echte poolreiziger kunt wanen, is een van de mogelijkheden die het evenement biedt.

In het Universiteitsmuseum zijn objecten te zien die in de loop der jaren door poolreizigers zijn verzameld. Ook is er een archeologische opgraving te bewonderen.

Filmhuis Images heeft in het kader van de Poolnacht twintig speelfilms, documentaires en kinderfilms geselecteerd die een beeld geven van het leven in de poolgebieden, de natuur, de lokale bevolking. De films worden ingeleid met een lezing door experts en poolreizigers.

Ook is er in de Groninger binnenstad een speciale wandelroute samengesteld langs foto's van onderzoekers, reizigers en kunstfotografen. Ook in tal van etalages in de stad staan foto's.

De Poolnacht loopt van 15 november tot en met 15 januari volgend jaar.

www.depoolnacht.nl