Rechtbank Zutphen


Agenda Uitspraken Bestuursrecht live bij rechtbanken âs-Hertogenbosch en Zutphen

`s-Hertogenbosch / Zutphen, 3 november 2010 - Met ingang van 15 november 2010 publiceren de rechtbanken 's-Hertogenbosch en Zutphen de aankondiging van bestuursrechterlijke uitspraken op de Agenda Uitspraken Bestuursrecht.

Aan de hand van het procedurenummer kunnen partijen, belanghebbenden en journalisten zien wanneer een bepaalde uitspraak wordt gedaan. De aankondigingen zijn tot drie maanden terug in te zien. Beide rechtbanken publiceren de uitsprakendata niet meer via wekelijkse actualiteiten of de persagenda op rechtspraak.nl.

Openbaar
De Algemene wet bestuursrecht (Awb) bepaalt dat bestuursrechtelijke uitspraken in het openbaar moeten worden gedaan. De gerechten maken beslissingen in bestuursrechtelijke zaken tijdens een dagelijkse of wekelijkse openbaarmakingszitting bekend. De rechtbank zal tijdens de zitting van de inhoudelijke behandeling voor de datum van de uitspraak verwijzen naar de Agenda Uitspraken Bestuursrecht, te vinden op http://agendaub.rechtspraak.nl/. Ook is deze link te vinden via de button 'Uitspraken' in het navigatiemenu.

Vanzelfsprekend is iedereen welkom deze zitting bij te wonen. Het is echter goed te weten dat ter zitting alleen de beslissing (het dictum) van de rechtbank wordt meegedeeld. De motivering van de beslissing wordt niet bekendgemaakt op de zitting. Partijen vinden de motivering in het afschrift van de uitspraak die de rechtbank aan partijen toestuurt. Ter zitting wordt geen afschrift van de uitspraak verstrekt.

Procedurenummers
In de correspondentie en bij de aanvang van de behandeling van de zaak worden de procedurenummers bekend gemaakt. Journalisten treffen de procedurenummers aan op de ter inzage gelegde en/of toegezonden zittingslijsten.

Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 3 november 2010 Naar boven