Gemeente Ede

zaterdag, 6 november 2010

15 november informatiemarkt biomassacentrale

In het Raadhuis wordt maandag 15 november een informatiemarkt gehouden over de plannen voor een houtgestookte biomassacentrale op het industrieterrein Noord. De informatiemarkt is van 19.30 tot 21.30 uur in de foyer op de 3^e verdieping.

Het bedrijf Bio-energie De Vallei BV heeft plannen voor de bouw van een houtgestookte biomassacentrale op het industrieterrein Noord. De beoogde locatie ligt op de hoek van de Doolhoflaan en de Nizolaan.

Bio-energie De Vallei is een nieuw bedrijf, dat is opgericht om het industrieterrein, de bestaande en toekomstige wijk Kernhem en een aantal instellingen te voorzien van duurzame warmte. Het bedrijf heeft recent de toezegging gekregen van het Rijk voor subsidiëring. Daarmee wordt de haalbaarheid van het project groter. De komende periode wordt besteed aan de overige financiers. Er zijn diverse vergunningen nodig, die in 2010 en 2011 worden aangevraagd.

Omwonenden zijn per brief uitgenodigd voor de informatiemarkt, maar uiteraard is iedereen welkom. De gemeente Ede en Bio-Energie De Vallei houden de inwoners de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen rond de biomassacentrale. Hebt u nu al vragen, dan kunt u die stellen via info@bio-energiedevallei.nl.