Rijksvoorlichtingsdienst

Aanbieden eerste Nationale Trendrapport Cybercrime en Digitale Veiligheid

Uitnodiging voor het negende internationale ICT-security symposium van Govcert.nl op 15 en 16 november aanstaande in Rotterdam.

Symposium Govcert.nl: Change in progress, werken aan een veilige cybersamenleving

Den Haag, 8 november 2010 - Op maandag 15 november aanstaande biedt mevrouw Elly van den Heuvel, managing director van Govcert, het eerste Nationale Trendrapport Cybercrime en Digitale Veiligheid aan aan de secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie, mr. J. Demmink. Dit rapport is onder coördinatie van Govcert tot stand gekomen in samenwerking met AIVD, KLPD, NCTb, MIVD en OPTA en geeft inzicht in de belangrijkste trends in cybercriminaliteit en digitale veiligheid.

De overhandiging vindt plaats tijdens het jaarlijkse ICT-security symposium van Govcert, dat dit jaar als thema heeft 'Change in progress, werken aan een veilige cybersamenleving'.

Govcert, het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid, benadrukt dat het tijd is voor verregaande samenwerking om de digitale veiligheid te vergroten en cybercriminaliteit aan te pakken.

Voor dit internationale symposium, dat dit jaar voor de negende keer plaatsvindt, nodigen wij u van harte uit.

Dit jaar staan er sprekers van onder andere KLPD, Microsoft, TU Delft, Radboud Universiteit Nijmegen, University of Virginia, Bits of Freedom en uiteraard van Govcert op het programma.

Melissa Hathaway is de key-note speaker. Zij was als Senior Director Cyberspace direct verantwoordelijk voor de totstandkoming van de huidige cybersecurity strategie van de Obama administration.

Er zijn ook aparte sessies te volgen, waarin we dieper ingaan op nieuwe ontwikkelingen en onderwerpen als privacy, identiteit, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

Een aantal sessies is besloten en op verzoek van de sprekers niet toegankelijk voor de pers. Desgewenst kan Govcert journalisten in contact brengen met sprekers die een besloten sessie geven.

Het symposium biedt zowel technisch-inhoudelijke als beleidsmatige onderwerpen aan. Het dagvoorzitterschap is in handen van de Britse BBC-presentator Nicholas Witchell.

Noot voor redacties (