Gemeente Zutphen

Werken aan de weg

Eenrichtingsverkeer voor Laan 1940 - 1945

Om aan de toegenomen behoefte aan parkeervoorzieningen bij verzorgingshuis Den Bouw in Warnsveld tegemoet te komen heeft de gemeente Zutphen een plan uitgewerkt om parkeren op de rijbaan in de omliggende straten toe te staan. Gevolg hiervan is dat de Laan 1940-1945 parkeerhavens krijgt en vanaf 15 november een eenrichtingsstraat gaat worden.

Waarom eenrichtingverkeer?

De breedte van de straat is vijf meter. Door aftrek van de twee meter brede parkeerhavens blijft er slechts drie meter over voor het rijdende gemotoriseerde verkeer. Dit is onvoldoende voor verkeer in twee richtingen. De enige oplossing is om eenrichtingsverkeer in te stellen op het weggedeelte tussen de Klaprooslaan en de Oranjelaan. Dit geldt overigens niet voor (brom)fietsen. Gemotoriseerd verkeer zal van de Oranjelaan richting Bevrijdingslaan worden geleid.

Eenrichtingverkeer zeer binnenkort al in werking

De daadwerkelijke aanleg van de parkeerhavens zal pas plaatsvinden als de bouwactiviteiten zover gevorderd zijn. Door de bouwactiviteiten ontstaan er echter op dit moment al onveilige verkeersituaties in de Laan 1940-1945. Om dit op te lossen worden vanaf 15 november verkeersborden geplaatst die eenrichtingsverkeer afdwingen. Het formele verkeersbesluit wordt genomen zodra de parkeerhavens zijn aangelegd.

Kruising Troelstralaan - Heemskerkstraat

Van 8 tot en met 19 november is de kruising van de Troelstralaan met de Heemskerkstraat afgesloten wegens vervanging van de waterleiding. Doorgaand verkeer wordt omgeleid met borden.

Prinses Marijkelaan

Nog tot 2 december wordt de Prinses Marijkelaan opnieuw bestraat. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en starten aan het einde van de doodlopende weg. Tijdens de werkzaamheden
is de Marijkelaan beperkt toegankelijk voor verkeer; woonhuizen blijven wel bereikbaar voor aanwonenden.

Meer informatie

Voor alle hierboven genoemde werkzaamheden geldt dat weersinvloeden de duur van de werkzaamheden negatief kunnen beïnvloeden. Waar nodig en van toepassing worden aanwonenden vooraf geïnformeerd door de aannemer. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Klantcontact, telefoonnummer 14 0575.