Gemeente Barneveld


Ondernemersbijeenkomst over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

De gemeente Barneveld, de Barneveldse Industriële Kring (BIK), de Kamer van Koophandel en het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Valleiregio (POA Vallei) organiseren op maandag 15 november 2010 een ondernemersbijeenkomst over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De bijeenkomst wordt gehouden in Kasteel De Schaffelaar en begint om 19.30 uur.

De wereld verandert. Internationale ontwikkelingen krijgen steeds meer impact, de mogelijkheden om informatie te verwerken nemen toe en de individualisering zet door. Deze veranderingen hebben ook effect op de werknemer in 2020. Werknemers worden schaarser en er moet meer aandacht komen voor het `binden en boeien' van mensen. Het bij elkaar brengen en het op elkaar laten aansluiten van de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, wordt steeds belangrijker.

Informatie en paneldiscussie
Het programma start met bijdragen van Ubbo Hempenius (voorzitter van de Barneveldse Industriële Kring), Gerbrand van Elten (belastingadviseur bij Schuiteman Accountants en adviseurs), René Mos (manager kennis- en adviescentrum bij de Kamer van Koophandel) en Gerard van den Hengel (wethouder van de gemeente Barneveld). Daarna volgt een aantal praktische voorbeelden: een videopresentatie van de mediawerkplaatsen Oost-Nederland, het Arbeidsmobiliteitscentrum De Vallei en het beleid ten aanzien van de zogenoemde `eerder verworven competenties' (EVC's) door het in Barneveld gevestigde bedrijf Schaeffler Nederland.

Aansluitend is er onder leiding van Arnoud Leerling, beleidsmakelaar van Regio De Vallei, een paneldiscussie, waaraan wethouder Gerard van den Hengel, Enrico Huigens (Adjunct Vestigingsmanager van het UWV Werkbedrijf Barneveld), Ubbo Hempenius (voorzitter van de BIK) en Kees Heek (algemeen directeur van de Christelijke Scholengemeenschap De Meerwaarde deelnemen.

Tenslotte is er, onder het genot van een hapje en drankje, voldoende gelegenheid voor een ontmoeting en een gesprek met organisaties en bedrijven op het gebied van reïntegratie en arbeidsbemiddeling. Zij presenteren zich na afloop van het officiële gedeelte.

Belangstelling?
In verband met de organisatie van de bijeenkomst is het fijn als belangstellenden zich van tevoren aanmelden. Dat kan via hvernooij@schuiteman.com.

* Uitnodiging arbeidsmarktbijeenkomst 15-11-2010.pdf (199,49 KB)

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl