Gemeente Twenterand


Presentatie Koopstromenonderzoek voor Twenterand op 15 november

Koopgedrag in Twenterand is veranderd

Een sterke positie voor de doe-het-zelfbranche in Den Ham, goede parkeermogelijkheden voor auto's en fietsers in Vriezenveen, een stijgende populariteit van de schoenenbranche in Vroomshoop en de woninginrichting in Westerhaar - Vriezenveensewijk die veel klanten trekt; enkele uitkomsten uit het Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2010. In dat onderzoek zijn de vier grootste kernen uit de gemeente Twenterand, Den Ham, Vroomshoop, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vriezenveen, meegenomen. Burgemeester Visser heeft Economische zaken in zijn portefeuille en ziet perspectief in de uitkomsten voor Twenterand: "Bedrijven uit Twenterand scoren goed, zeker ook waar het gaat om de regionale aantrekkingskracht. Deze resultaten zijn een pluim voor onze middenstand."

Maandagavond 15 november 2010 vanaf 19.30 uur presenteert de Kamer van Koophandel samen met de gemeente en de ondernemersverenigingen de uitkomsten van het koopstromenonderzoek voor Twenterand.

Koopstromenonderzoek Oost Nederland
Waar kopen mensen doorgaans hun dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen? Maakt het daarbij uit of ze in een kleine plaats of in een grote stad wonen? En verandert het koopgedrag de laatste jaren? Vragen die worden beantwoord in het Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2010.

De resultaten van dit onderzoek naar koopgedrag, waaraan 32.000 inwoners van Oost-Nederland en het Duitse grensgebied meededen, zijn nu beschikbaar op www.koopstromen.nl. Het onderzoek is een initiatief van Kamer van Koophandel Oost-Nederland en Provincie Overijssel en wordt elke vijf jaar gehouden. Koopstromenonderzoek brengt in beeld waar consumenten aankopen doen, hoe winkelcentra qua omzet functioneren en hoe het winkelend publiek ze waardeert.

Koopgedrag in Twenterand is veranderd
Voor Gemeente Twenterand zijn de vier grootste kernen Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveensewijk in het Koopstromenonderzoek meegenomen. Uit het onderzoek blijkt dat het koopgedrag in de gemeente Twenterand is veranderd. Hoe die verandering er per kern uitziet blijkt uit de belangrijkste uitkomsten per kern, opgenomen in de bijlage.

Presentatie
Maandagavond 15 november 2010 vanaf 19.30 uur presenteert de Kamer van Koophandel samen met de gemeente en de ondernemersverenigingen de uitkomsten van het Koopstromenonderzoek voor Twenterand. Locatie Kulturhus De Klaampe, Beeklaan 1 in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via secretariaat-oost@kvk.nl.

* Uitkomsten per kern van de gemeente Twenterand.pdf