Gemeente Almelo

Groenrenovatie Oosteres + Rondeel

10 november 2010 - Op maandag 15 november start de Gemeente Almelo met de groenrenovatie in het Rondeel en de Oosteres in het kader van project Groot onderhoud groen 2010.

Wat gaat er gebeuren?
De werkzaamheden bestaan uit:

* het verwijderen van de heesterbeplanting en 4 bomen (platanen) in de plantsoenstrook tussen de parkeervakken van de centrale parkeerplaats aan het Rondeel;

* het verwijderen van de heesterbeplanting en 5 bomen (moeraseiken) in de smalle plantsoenstroken tussen de parkeervakken van de parkeerplaats aan de Oosteres;

* het tijdelijk opnemen en opnieuw aanbrengen van de trottoirbanden rondom en de bestrating in de parkeerplaatsen op het Rondeel en het verbeteren van de plantplaatsen voor de 3 nieuw te planten bomen door het aanbrengen van bomengranulaat onder de parkeervakken;
* het opbreken en nieuw aanbrengen van de trottoirbanden rondom de smalle plantsoenstroken aan de Oosteres en het verbeteren van de plantplaatsen voor de 2 nieuw te planten bomen door het aanbrengen van nieuwe teelgrond in de plantsoenstrook;
* het planten van 3 nieuwe bomen (zilveresdoorn) aan het Rondeel in verbeterde plantplaatsen én het aanplanten van een nieuwe losse haag van een wintergroene heestersoort (zuurbes) in de nieuwe plantsoenstrook tussen de parkeerplaatsen;

* het planten van 2 nieuwe bomen (sierkers) aan de Oosteres in verbeterde plantplaatsen én het aanplanten van een nieuwe bodembedekkende heestersoort (vuurdoorn).

Gevolgen voor het verkeer
Tijdens de uitvoering blijven de woningen aan het Rondeel en de Oosteres bereikbaar per auto. Wel is er enige hinder mogelijk bij het inrijden en verlaten van de beide hofjes, met name tijdens de grond- en bestratingswerkzaamheden. Voor de fietsers en voetgangers blijft de route Oosteres -- Rondeel -- Centrum open voor gebruik.

Gedurende de periode dat er parkeerplaatsen in het Rondeel of tegenover de woningen Oosteres 63-71 zijn afgesloten mogen houders van een parkeervergunning Bewoners Oosteres of Bewonersgebieden gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Winkelsteeg (zie bijgevoegd kaartje). Wel dient de vergunning op het dashboard van de auto gelegd te worden.

Duur van de werkzaamheden
Het werk start op maandag 15 november en duurt tot 18 december, afhankelijk van het weer.

Op maandag 15 november wordt gestart met het kappen van de bomen en het verwijderen van de beplanting in zowel het Rondeel als in de Oosteres. Hiervoor dienen beide parkeerterreinen de gehele dag vrij te zijn van geparkeerde auto's.

Van maandag 22 november tot en met vrijdag 26 november worden door aannemingsbedrijf Reef Infra BV de benodigde grond- en bestratingswerkzaamheden uitgevoerd aan de Oosteres. Ten behoeve van deze werkzaamheden wordt ongeveer de helft van de parkeerplaatsen buiten gebruik gesteld (zie bijgevoegd kaartje).

Van maandag 29 november tot en met vrijdag 10 december wordt het parkeerterrein in het Rondeel aangepakt. Tijdens die werkzaamheden zijn de 16 parkeerplaatsen in het Rondeel buiten gebruik (zie bijgevoegd kaartje).

Tot slot worden in de week van 13 december door de Gemeente Almelo de nieuwe bomen en heesters geplant in beide hofjes. Hiervoor is de parkeerplaats nog tot en met vrijdag 17 december buiten gebruik.

Informatie
Mochten er vragen zijn over de uitvoering van het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk, de heer A. Brian, tel.: 0546 541524 / 06 18782878.

Voor vragen over het ontwerp kunt u contact opnemen met de heer J. Hoppenbrouwer, tel. 0546-541388.