Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (46-10)

12 november 2010

College 2010 - 2014

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 15 tot en met 21 november 2010.

Wethouder Dijkman opent sportmanifestatie Hartstikke Leuk Wethouder Kees Dijkman opent maandag 15 november om 08.30 uur de sportmanifestatie Hartstikke Leuk in Racketcentrum Halfweg. Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen `t Anker, Marimba, Piramide, MGR Bekkerschool, Maasoever en de Montessorischool maken in korte clinics kennis met een gevarieerd aanbod van sporten. De manifestatie is georganiseerd door het sportteam van de gemeente en duurt van 09.00 tot 15.00 uur.
Op maandag 22 november vindt nog eenzelfde sportmanifestatie plaats.

Wethouders `t Hart en Mijnans planten bomen Het Land Wethouders Gert Jan `t Hart en Jan Willem Mijnans planten woensdag 17 november om 16.00 uur twee bomen in de middenberm van de Jan van Poortenlaan in Het Land.
Acht kinderen uit de wijk zetten samen met de wethouders de bomen op de goede plek. Kersverse en toekomstige bewoners van Het Land zijn hierbij aanwezig.

Wethouder Dijkman opent MBO.punt
Wethouder Kees Dijkman opent donderdag 18 november om 16.00 uur het MBO.punt bij Penta college CSG De Oude Maas aan de Ritte 2. Na een korte toespraak verlaagt wethouder Dijkman samen met een paar leerlingen letterlijk en figuurlijk een drempel. Het verlagen van de drempel is het uitgangspunt om een vloeiende overgang van het VMBO naar het MBO te realiseren.
Op het MBO.punt werkt de decaan van De Oude Maas samen met loopbaanadviseurs van het Albeda College en het Zadkine College. Met snelle acties worden de leerlingen begeleid naar contactpersonen van de opleidingen binnen het ROC.

Burgemeester verwelkomt Sinterklaas
Burgemeester Salet verwelkomt zaterdag 20 november om 11.00 uur Sinterklaas en zijn pieten bij de haven aan de Veerweg. Daarna vertrekken burgemeester Salet en de Sint met paard en wagen naar het centrum.