Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



60 euro boete voor verkeerd aanbieden (grof) afval

12 november 2010

Van maandag 15 tot en met donderdag 18 november controleren de handhavers openbare ruimte van de stadsdelen, ook die van Zuidoost, gericht en verscherpt op het verkeerd aanbieden van (grof) afval. Bewoners die op heterdaad betrapt worden, bijvoorbeeld op het achterlaten van (grof) afval naast een ondergrondse container, staat een boete van minimaal 60 euro te wachten.

Ergernis bewoners
In heel Amsterdam produceren we zo'n 800.000 ton afval per jaar. (Grof) afval naast (ondergrondse) inzamelcontainers of op het verkeerde tijdstip op straat, is een van de grootste ergernissen van bewoners. Doordat het (grof) afval niet alleen naast de containers wordt neergezet, maar ook op de verkeerde dag en het verkeerde tijdstip wordt aangeboden, blijft het soms wel een week liggen. Bovendien is er de kans dat het afval wegwaait of zich op een andere manier verspreid door de buurt; de buurt raakt vervuild.

Regels in Zuidoost
In Zuidoost gelden de volgende regels: Vuil dat niet in de container past kun je aanbieden op vaste inzameldagen op een grofvuillocatie. Op de afvalkalender staat precies op welke dagen het grofvuil in de verschillende wijken wordt opgehaald. Heeft u de afvalkalender niet bij de hand, belt u dan het Meldpunt Openbare Ruimte: 020 252 5222 of kijk op www.zuidoost.amsterdam.nl. Ook kunt u uw grof afval van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur gratis kwijt bij het Afvalpunt Zuidoost aan de Meerkerkdreef 31. Heeft u vragen over de regels in een ander stadsdeel neemt u dan contact op met uw eigen stadsdeelorganisatie.

Eind december ontvangen alle bewoners van Zuidoost bij de maandelijkse bewonerskrant ZO! Nieuws de afvalkalender 2011.
---