D66

vrijdag 12 november 2010

Alexander Pechtold in debat met Emile Roemer

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold gaat maandagavond in De Rode Hoed in Amsterdam in debat met SP-collega Emile Roemer. De organisator van die avond, NRC Handelsblad, vroeg de beide politici deze week een artikel te schrijven over het thema van het debat, 'oppositievoeren tegen Rutte', en over de rol die zij daarin ten opzichte van elkaar innemen.

Progressieve koers

Pechtold wijst er in zijn betoog op dat de conservatieve agenda van dit kabinet overeenkomsten vertoont met het programma van de SP. "Of het nu gaat om gemis van sociaal-economische hervormingen, of aantasting van liberale vrijheden, ik vrees dat de conservatieve coalitie zal kunnen rekenen op steun van de SP." Volgens Pechtold is juist een progressieve koers nodig.

Tweekoppig monster

Volgens Pechtold leeft Nederland in politiek onstuimige tijden. "In die onstuimigheid is een tweekoppig monster gebaard, een kabinet dat links populisme en rechts populisme in zich verenigt, het slechtste van twee werelden. Beide verscherpen de tegenstellingen. Beide zijn conservatief, niet gericht op de toekomst. De vernieuwing zal moeten komen vanuit het midden. Het progressieve midden, waar de bruggen geslagen moeten worden en de kloof naar de volgende generatie gedicht."

Maandag, 20.15 uur Rode Hoed

Wilt u het debat tussen Alexander Pechtold en Emile Roemer bijwonen? Dat kan. Het begint maandag 15 november om 20.15 uur in De Rode Hoed in Amsterdam. Voor meer informatie en kaartverkoop, zie www.rodehoed.nl.