Gemeente Renswoude



Wie wordt 'vrijwilliger van het jaar 2011'?

2011 Is het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. In dit jaar staat centraal dat vrijwilligerswerk leuk en zinvol is, dat talloze mensen het met plezier doen en dat er een keur aan reguliere vrijwilligersactiviteiten is die nog bij veel mensen onbekend zijn.

In verband met het Europees jaar van het vrijwilligerswerk willen wij in 2011 op diverse momenten het vele vrijwilligerswerk in Renswoude onder de aandacht brengen. Als eerste organiseren wij de verkiezing `Renswoudse vrijwilliger van het jaar 2011'. Het gaat hierbij om iemand die de afgelopen jaren op verschillende manieren iets heeft betekend voor de gemeenschap van Renswoude. Dit kan iemand zijn die actief is binnen het (sport)verenigingsleven, maar kan ook uw buurman of buurvrouw zijn die u (of iemand anders) al jaren ondersteunt bij bijvoorbeeld het boodschappen doen, de tuin onderhouden of een wandeling met u maakt.

De winnaar van deze verkiezing mag zich een jaar lang `Renswoudse vrijwilliger van het jaar 2011' noemen. De procedure is als volgt:

STAP 1:

U als inwoner van Renswoude kunt nominaties indienen voor `Renswoudse vrijwilliger van het jaar 2011'. U dient wel te motiveren waarom u deze persoon hebt genomineerd. Dit kunt u doen per e-mail vrijwilligervanhetjaar@renswoude.nl of per post: gemeente Renswoude, t.a.v. de heer A.E. Eilander, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Nomineren kan t/m 4 december 2010.

STAP 2:

Vervolgens wordt uit alle inzendingen een selectie gemaakt en worden er drie vrijwilligers genomineerd door een deskundige jury. De nominaties worden o.a. via de Heraut en de gemeentelijke website gepubliceerd.

STAP 3:

U krijgt tenslotte de kans om te kiezen voor degene die u volgens u `Renswoudse vrijwilliger van het jaar 2011' moet worden. Dit kan op dezelfde wijze als STAP 1 (dus per e-mail en post).

STAP 4:

Tijdens de nieuwsjaarmarkt op 4 januari 2011 in sporthal 'De Hokhorst' wordt dan de `Renswoudse vrijwilliger van het jaar 2011' bekendgemaakt.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer A.E. Eilander, tel.: 0318-578152. U kunt uw vraag ook mailen naar vrijwilligervanhetjaar@renswoude.nl.