Gemeente Den Haag

Samenwerking Omroep West en Stadsomroep

Gepubliceerd: 15 november 2010 Laatste wijziging: 15 november 2010

Op 12 november hebben Omroep West, Stadsomroep Den Haag (SODH) en de gemeente Den Haag een verklaring ondertekend die er toe moet leiden dat Omroep West en SODH per 1 januari 2011 gaan samenwerken.

Omroep West en SODH gaan nu aan de slag om er voor te zorgen dat de lokale tv (Den Haag TV), radio (Den Haag FM) en tv-uitzendingen via internet ook vanaf 2011 doorgaan. Omroep West gaat vanaf 1 januari de omroep- en media-activiteiten voor SODH verzorgen.

De drie ondertekenaars zijn blij dat de samenwerking per 1 januari van start gaat.

Rabin Baldewsingh, wethouder Media: "Na jaren van praten is het dan eindelijk zo ver. Ik ben trots op onze twee partners. We hebben sinds de zomer flinke stappen gezet en ik heb er alle vertrouwen in dat het vertrouwde Haags geluid ook vanaf 2011 te zien en te horen blijft. Dat is wat de inwoners van Den Haag willen en verdienen".

Gerard Milo, directeur Omroep West: "Ik ben blij dat we nu een goede samenwerkingsvorm voor de lange termijn hebben gevonden met een garantie voor financiering. Stadsomroep Den Haag blijft een onafhankelijke omroep die met behulp van onze kennis en middelen haar programmering kan verdiepen en zich beter kan profileren".

Bert Bakker, bestuur SODH: "De zenders van de Stadsomroep zijn langs de afgrond gegaan, nadat de financiële problemen hen boven het hoofd waren gegroeid. Het had een haar gescheeld of ze waren op zwart gegaan. Gelukkig is door constructief overleg met wethouder Baldewsingh, omroep West en de curator nu een mooie basis gelegd voor de toekomst. En niet te vergeten ook dankzij het personeel, dat in alle onzekerheid met een onverwoestbaar optimisme de moed erin heeft gehouden".

Inhoudelijke afspraken

Beide omroepen gaan nu verdere inhoudelijke afspraken maken over de samenwerking. SODH blijft een lokale publieke omroep, met journalistieke onafhankelijkheid. Omroep West blijft ook de mogelijkheid bieden om via de SODH-kanalen uitzending van andere partijen te programmeren (bijvoorbeeld migrantenomroepen, toegangstelevisie, vergaderingen gemeenteraad).