Politie Drenthe

Maandag 15 november 2010

Provincie Drenthe, 15-11-2010

Met alcohol op achter het stuur

MEPPEL Op de Werkhorst in Meppel hield de politie zondagavond een 30-jarige automobilist uit Zwolle aan. De man had gedronken (450 ugl). Hij kreeg een rijverbod van vier uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Winkelinbraken

ASSEN Twee kledingwinkels in Assen hebben het afgelopen weekend ongewenst bezoek gehad waarbij in beide gevallen kleding is gestolen. Kort na 22.00 uur zondagavond werd de een ruit van een winkel aan de Oudestraat vernield. Uit de winkel werd een aantal winterjassen gestolen. In de nacht van zondag op maandag werd tegen 05.30 uur een ruit vernield van een winkel aan de Noordersingel. Ook uit deze winkel zijn meerdere jassen gestolen. Getuigen zagen in beide gevallen een wat gezette man die met de kleding op een fiets wegreed. Omdat het signalement van de dief en de werkwijze overeen komt houdt de politie er rekening mee dat het om dezelfde man gaat.

Op pad met inbrekerswerktuig

HOOGEVEEN Op het Reviusplein in Hoogeveen hielden agenten in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige man uit die plaats aan. De man gedroeg zich erg verdacht en toen de agenten hem aanspraken kwam er uit een mouw van zijn jas een betonschaar te voorschijn. Hoewel de man verklaarde niets bijzonders van plan te zijn dacht de politie daar anders over. De betonschaar werd in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Hoogeveen. Dit artikel zegt o.a. dat het verboden is om tussen 's avonds 10 uur en 's morgens 6 uur op de weg voorwerpen of middelen te vervoeren of bij zich te hebben waarmee men zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf kan verschaffen of onrechtmatig sluitingen kan openen of verbreken.

Tankstation overvallen

ZUIDLAREN Twee gemaskerde mannen hebben zondagavond een tankstation aan de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren overvallen. Tegen 21.35 kwamen de overvallers in de shop. Eén van hen liep naar de kassa. Hij bedreigde de medewerkster die op dat moment alleen in de shop was met een vuurwapen en dwong haar geld af te geven. De tweede overvaller bleef in de deuropening staan. Toen de medewerkster het geld had afgegeven verlieten de beide mannen de shop en liepen weg. De boven de zaak wonende eigenaar van het benzinestation ging direct op onderzoek uit en zag één van de overvallers nog lopen op de Iepenlaan. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. De daders werden echter niet meer aangetroffen. Wel werd kort daarna in een lijnbus richting Groningen een jongeman aangehouden die voldeed aan het signalement van één van de overvallers. Hij bleek echter niets met deze overval te maken te hebben en is kort daarna weer in vrijheid gesteld. Beide overvallers droegen een bivakmuts. Eén van hen was vrij lang, sprak in een noordelijk dialect en droeg een wit/blauw gestreepte jas met spijkerbroek. De tweede overvaller was een stuk kleiner en had een smaller postuur dan de andere. Hij droeg een zwart leren jack. De politie stelt een onderzoek in. Mochten er mensen zijn die zondagavond rond 21.30 iets hebben gezien bij of in de omgeving van dit tankstation dat mogelijk iets te maken kan hebben met deze overval, dan verzoekt de politie hen contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.