Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Schijnen met laserpen: Arnhemmers aangehouden

Publicatiedatum: 15-11-2010 9:49:53

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 25 en 32 jaar zijn in de nacht van zondag 14 op maandag 15 november door de politie in de wijk Klarendal in hun woonplaats aangehouden wegens (poging tot) zware mishandeling. De twee worden ervan verdacht met een laserpen in de ogen van agenten hebben geschenen.

Surveillerende agenten reden die nacht even voor één uur over de Verlengde Hoflaan toen ze merkten dat ze werden beschenen met een fel gekleurde lichtstraal. Bij een onderzoek in de buurt troffen de agenten de beide Arnhemmers in een geparkeerde auto aan. In de auto bleek een laserpen te liggen. Daarop werden beiden aangehouden. De laserpen is in beslag genomen. De agenten hadden nadat ze beschenen waren last van branderige ogen en hebben zich voor controle gemeld in het ziekenhuis. Het schijnen met Laserpennen in ogen kan ernstig oogletsel veroorzaken.

(127788)

Geen geweld tegen politiemensen
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld tegen ex
Publicatiedatum: 15-11-2010 9:46:39

ARNHEM - In een woning in de Arnhemse wijk Klarendal heeft de politie zondagmiddag 14 november een 40-jarige Arnhemmer aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 37-jarige ex-vrouw. De man zou die dag zijn ex-vrouw thuis hebben opgezocht waarna ruzie ontstond. Daarbij zou de man zijn ex hebben geslagen waardoor ze verwondingen had opgelopen. Het slachtoffer zag kans het huis uit te vluchten waarna de hulp van de politie werd ingeroepen. De Arnhemmer bleek nog in het huis van zijn ex te zitten en werd aangehouden. Volgens het slachtoffer was ze een paar dagen eerder ook al mishandeld door haar ex. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.
(127664)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na gewelddadige winkeldiefstal

Publicatiedatum: 15-11-2010 9:46:05

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zondagavond 14 november in een winkel aan de Velperbuitensingel een 42-jarige man uit die stad aangehouden na een winkeldiefstal met geweld. Een beveiliger betrapte de Arnhemmer toen die met twee flessen wijn de zaak uit liep zonder af te rekenen. De Arnhemmer verzette zich echter toen hij werd aangesproken en moest in bedwang worden gehouden tot de politie kwam. In de tussentijd zou de Arnhemmer de beveiliger met de dood hebben bedreigd. De beide agenten werden door de Arnhemmer uitgescholden en beledigd. De man is in verzekering gesteld.
(127728)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053