GOVCERT.NL



Nationaal Trendrapport Cybercrime en Digitale Veiligheid 2010

Op 15 november 2010 verschijnt het eerste Nationale Trendrapport Cybercrime en Digitale Veiligheid. Voor het eerst hebben AIVD, Govcert.nl, KLPD, MIVD, NCTb en Opta een gezamenlijk, strategisch beeld neergezet van cybercrime en digitale veiligheid. Ook experts uit wetenschap en bedrijfsleven zijn betrokken bij het samenstellen van het rapport.

Het Trendrapport constateert dat het tijd is voor verregaande samenwerking van publieke en private partijen om de digitale veiligheid te vergroten en cybercriminaliteit aan te pakken. Het eerste Nationale Trendrapport wil een bouwsteen vormen voor die integrale aanpak. Dit Trendrapport is tot stand gekomen onder regie van Govcert.nl, het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. Het Trendrapport is samengesteld in opdracht van de ministers van BZK, Veiligheid en Justitie en Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Download het Trendrapport.

Aanvullende informatie bij het Trendrapport:
* Alle referenties uit het Trendrapport 2010.
* Persbericht bij het Trendrapport 2010
---

Trendrapport 2009

Op vrijdag 26 juni 2009 presenteert GOVCERT.NL het Trendrapport 2009: de stand van zaken en ontwikkelingen in cybercrime en informatiebeveiliging in Nederland. In het rapport wordt aandacht besteed aan de huidige staat van het internet, belangrijke kwetsbaarheden en risicos en het beveiligingsniveau van eindgebruikers en organisaties.

Het Trendrapport 2009 verhaalt over kwetsbaarheden van het internet, het misbruik daarvan door internetcriminelen en de mogelijke gevolgen. Beveiligingskwesties komen aan de orde, zowel relevant voor de computergebruiker thuis als voor bedrijven en overheden. Ook werpt het rapport een blik op de (inter)nationale samenwerking en een aantal sprekende voorbeelden van opsporing en vervolging van internetcriminelen in het afgelopen jaar. Het Trendrapport 2009 besluit met een aantal aanbevelingen voor ICT-verantwoordelijken en eindgebruikers.

Download het Trendrapport.
Zie het origineel