Senternovem

15-11-2010 |

Nieuwe directeur en voorzitter ISPT

Het ISPT (Institute for Sutstainable Process Technology) is in september 2010 gevormd door een samengaan van de programma's DSTI (Dutch Separation Technology Institute) en APPI (Action Plan Process Intensification). Begin november is ook een nieuwe directeur voor het ISPT aangesteld en zijn nieuwe bestuursleden benoemd.

Tjeerd Jongsma, de nieuwe directeur, is afkomstig van Friesland Campina. De twee nieuwe bestuursleden zijn Hans van Haarst (AkzoNobel) en Gerard van der Steenhoven (Utwente, OSPT). ISPT richt zich op samenwerking op het gebied van procestechnologie tussen de procesindustrie en kennisinstellingen. De samenwerking tussen zo'n 50 bedrijven uit de Chemie, Voeding, Farmacie, Olie & Gas en Watersectoren en vindt plaats op het gebied van onderzoek en ontwikkeling tot implementatie.

ISPT maakt onderdeel uit van het Innovatiepogramma Chemie, gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De financiering voor APPI is afkomstig uit de Innovatieagenda Energie.