Gemeente Nuenen


Bronzen erepenningen Gerard Brouwer en Jack Bossema bij de Sinterklaasintocht

Op zondag 14 november 2010 om 12.30 uur, werd in Scarabee, te midden van de Sint en 45 zwarte pieten, door burgemeester mr. W.R. Ligtvoet, aan Gerard Brouwer en Jack Bossema een bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten uitgereikt. Zij ontvingen de erepenning voor hun langdurige verdiensten bij het organiseren van de jaarlijkse Sinterklaas intocht.

Â

Jack Bossema is al ruim 25 jaar betrokken bij de intocht van sint Nicolaas in Nuenen. Een kleine 20 jaar zelf als zwarte piet maar de afgelopen 10 jaar is hij lid van het dagelijks bestuur als zwarte pieten coördinator. Achter de schermen verricht hij ieder jaar veel werk en brengt daarmee de kwaliteit van de gehele intocht in Nuenen op een zeer hoog niveau.

Â

Gerard Brouwer zet zich al ruim 16 jaar in voor de Stichting Intocht Sinterklaas Nuenen. Vanaf 1994 was hij altijd de reserve-Sint. Van 2002 tot 2008 was hij de voorzitter van de Stichting en onder zijn leiding is de hele groep een geoliede machine geworden die jaarlijks een prachtig evenement neerzet voor vele kinderen en ouders uit Nuenen en omstreken.Â

Â

Het gemeentebestuur heeft de gemeentelijke erepenning in BRONS aan Jack Bossema en Gerard Brouwer toegekend om daarmee haar waardering en erkentelijkheid aan te geven voor hun vrijwillige jarenlange inzet en verdiensten.

Â