Gemeente Twenterand


Koster maakt zich sterk voor 80 km op N750

Wethouder Twenterand spreekt woensdag in bij provincie

De raad van de gemeente Twenterand heeft afgelopen dinsdag een motie aangenomen, waarmee zij wil voorkomen dat de maximum snelheid op de N750 wordt teruggebracht van 80 naar 60 km per uur. Verkeerswethouder Roel Koster heeft de handschoen direct opgepakt en het standpunt van Twenterand duidelijk kenbaar gemaakt bij de provincie, de regio en buurgemeente Hellendoorn: "De N750 is een doorgaande weg die dagelijks wordt gebruikt door veel van onze inwoners," aldus Koster. "Het is dan ook van groot belang dat dit een 80 km weg blijft voor de bereikbaarheid van Twenterand. Dat zal ik ook woensdag bij de Provincie Overijssel duidelijk maken."

Wethouder Koster heeft afgelopen woensdag direct contact gezocht met zijn collega-wethouder van Hellendoorn. De N750 loopt van Vroomshoop naar Vriezenveen en Aadorp en doet onderweg ook Daarlerveen aan, behorend bij Hellendoorn. "Hellendoorn heeft een soortgelijke motie aangenomen en we hebben dus een gezamenlijk belang," aldus Koster daarover. Dat gezamenlijke belang wordt onderstreept door het feit dat ook de wethouder van Hellendoorn woensdag in zal spreken.

Provincie en Regio
Vanzelfsprekend heeft Koster gesproken met de voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit van de Regio Twente en uiteraard met gedeputeerde Klaassen want de N750 is een provinciale weg. Klaassen is portefeuillehouder Mobiliteit van de provincie Overijssel. Koster heeft hem en ook de voorzitter van de commissie Mobiliteit in Overijssel, kenbaar gemaakt dat het niet goed is als de N750 wordt afgewaardeerd naar 60km. "Dat is niet goed voor de bereikbaarheid van Twente, maar zeer zeker ook niet goed voor de bereikbaarheid van Twenterand en daar sta ik voor," aldus een strijdbare Koster. Aanstaande woensdag maakt Roel Koster het standpunt ook duidelijk aan de gehele commissie Mobiliteit van de Provinciale Staten.

Belangrijke weg
De gemeente Twenterand is van mening dat de N750 niet afgewaardeerd dient te worden tot een 60 km weg omdat het een gebiedsontsluitingsweg is die dagelijks veel wordt gebruikt. Ook is de gemeente Twenterand van mening dat de weg een functie vervult voor doorgaand verkeer. De N750 fungeert tevens als alternatieve route bij stremmingen op de N36. De weg maakt deel uit van het regionale (hoofd-)wegennet die mede zorgt voor een goede bereikbaarheid van Twente.