Politie Groningen

Maandag 15 november 2010

Provincie Groningen, 15-11-2010

Man bestolen van pakje sigaretten

GRONINGEN Een 43-jarige man uit Groningen heeft zondagavond de politie gebeld met de mededeling dat zijn kapje sigaretten kort daarvoor door vier onbekende mannen was gestolen. De 43-jarige vertelde dat hij op het moment dat hij over de Nieuwe Ebbingestraat liep werd belaagd door het viertal. Onder bedreiging van een scherp voorwerp moest hij naar eigen zeggen ter hoogte van het Noorderplantsoen zijn sigaretten en een aansteker afgeven. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bestuurster snorfiets onderuit

STADSKANAAL Een 20-jarige vrouw uit Gasselternijveen is zondagavond met haar snorfiets onderuit gegaan op de Buinerweg in Stadskanaal. De bestuurster reed met een vriendin achterop op de tweewieler en viel door nog onbekende oorzaak op het wegdek. Agenten hebben van de 20-jarige een blaastest afgenomen. Een eerste indicatie wees uit dat zij teveel gedronken had. In het ziekenhuis is bloed van haar afgenomen. Het is onbekend wat haar verwondingen zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Man met mes en drugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht in de Muurstraat in Groningen een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor het bezit van harddrugs. De agenten troffen bij de man op de grond een zakje met daarin vier bolletje cocaïne aan. Toen de agenten de man vroegen of hij ook nog scherpe voorwerpen op zak had, bleek dat hij een groot mes in zijn broeksband had. De verdachte zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandelde man meldt zich bij politiebureau

GRONINGEN Een 26-jarige man uit Groningen heeft zich zondagnacht rond 04:00 uur bij het politiebureau aan de Rademarkt gemeld. De 26-jarige vertelde dat hij even daarvoor ter hoogte van de Kostersgang was geslagen door een onbekende man. De laatstgenoemde man stapte uit een zwarte VW Golf met opvallend chromen spaakwielen en sloeg het slachtoffer in het gezicht. De man liep hierdoor een zwelling in het gezicht op. De geweldpleger stapte als bijrijder in de auto en samen met de bestuurder reden ze weg in de richting van het Zuiderpark. De politie stelt een onderzoek in.

Jonge tieners aangehouden voor vernieling

WINSCHOTEN De politie heeft zondagmiddag in Winschoten drie jonge tieners uit Winschoten en Beerta aangehouden. Het drietal van 13 en 14 jaar had in de Jachtlaan een brievenbus opgeblazen met een nitraatbom. Met post uit die brievenbus staken ze een prullenbak in de omgeving in brand. Een alerte getuige belde de politie en die wist het drietal in de kraag te vatten. De politie heeft de ouders van de twee jongens en het meisje bijgesproken over hun gedrag. Na de verhoren is een formulier ingevuld dat naar HALT wordt gestuurd.

Groninger bedondert supermarkt

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag in een supermarkt aan de Boumaboulevard een 37-jarige Groninger aangehouden. Een medewerker van de grootgrutter zag dat de verdachte zat te rommelen met lege kratten bier. De Stadjer rolde een container met legen kratten uit het magazijn en wilde de kratten vervolgens via het inleverstation inwisselen om statiegeld te kunnen krijgen. De medewerker had door dat de verdachte de boel aan het bedonderen was en alarmeerde zijn leidinggevende. Die waarschuwde de politie. De statiegelddief is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken in Oosterparkwijk

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar twee inbraken in de Oosterparkwijk. In de nacht van zaterdag op zondag werd van een woning aan de Prof. Dirk Wiersmastraat een slot vernield, waarna de inbreker diverse computerspullen mee kon nemen. Zondagavond ontdekte een bewoner van de Prof. Rankestraat dat ook in zijn woning was ingebroken. Hier bleken ondermeer twee laptops en een spelcomputer te zijn verdwenen. De verdachte kwam dit pand binnen via een geopend kantelraampje. De gedupeerden doen aangifte.

Pool aangehouden na poging auto-inbraak

GRONINGEN Twee inwoners van Groningen hebben er zondagavond voor gezorgd dat de politie een 43-jarige Poolse man kon aangehouden. De verdachte had geprobeerd een auto in de Job Hansenstraat in Groningen open te breken. De eigenaar van de auto en een politieman die in de omgeving woont, vonden dat de man zich verdacht gedroeg en waarschuwden de politie. De Oost-Europeaan werd vastgehouden tot de komst van de politie. De autodeur bleek te zijn vernield. De verdachte is ingesloten voor verhoor.