Gemeente Almelo

Henriëtte Roland Holstlaan

15 november 2010 - Werkzaamheden Henriëtte Roland Holstlaan

Wat gaat er gebeuren?
Zoals u hebt kunnen zien zijn de werkzaamheden in volle gang. De bomenstructuur en lichtmasten inclusief de verhoogde banden in het eerste deel A35 - Kleine Bunder zijn aangebracht. Helaas duren de werkzaamheden langer door de vertraagde leverantie van materialen, het weer en opstartproblemen. De einddatum van het werk staat nu gepland voor 3 december 2010. Hierbij zijn we nog wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gevolgen voor het verkeer

De komende drie weken zullen er met name staduitwaarts werkzaamheden verricht worden, voor de aannemer en team Groenuitvoering van de gemeente is het belangrijk dat er veilig gewerkt kan worden. Vanuit verkeersveiligheidsoogpunt van de weggebruiker is het helaas noodzakelijk om prioriteit te geven aan de doorstroming en de verkeersveiligheid op de H. Roland Holstlaan. Er worden daarom aanvullende maatregelen getroffen. Dit betekent dat ingaande dinsdag 16 november de aansluiting van de Ambachtstraat op de H. Roland Holstlaan afgesloten wordt.

Hierbij geldt een uitzondering voor het verkeer dat komt vanaf de A35 en rechtsaf naar de Ambachtstraat gaat. Deze beweging blijft wel mogelijk. Voor het verkeer dat vanaf de stad naar de Ambachtstraat c.q. vanaf de Ambachtstraat naar de H. Roland Holstlaan wil rijden, wordt een omleiding ingesteld. De verkeersregelinstallatie wordt a.s. dinsdag uitgeschakeld, zodat het verkeer op de H. Roland Holstlaan beter kan doorstromen en de kans op blokkades van het kruispunt H. Roland Holstlaan - Weezebeeksingel - Nijreessingel worden geminimaliseerd.

De genoemde maatregelen komen helaas de bereikbaarheid van het bedrijfsterrein Ambachtstraat en de woonwijk Nijrees niet ten goede. Deze maatregelen zijn echter na overleg met de verkeersadviseur van de Regiopolitie Twente genomen om er vooral voor te zorgen dat de verkeersveiligheid de komende weken is gewaarborgd.

Duur van de werkzaamheden

De einddatum van het werk staat nu gepland voor 3 december 2010. Hierbij zijn we nog wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Informatie
Mochten er vragen zijn over de uitvoering van het werk, dan kunt u contact opnemen met de opzichter van het werk de heer W. Doldersum tel.:06 81862730 of met de projectleider CM Scholten - Breukers 0546 541380. Voor vragen over verkeersafhandeling kunt u bellen met de heer M. Marinus, tel. 0546 541461.