Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 15-11-2010

Openbare dronkenschap

IJSSELSTEIN Agenten hielden op zondagmiddag 14 november een vrouw voor openbare dronkenschap aan.

Rond 15.05 uur kregen agenten de melding van een conflict op straat in de Europawijk. Ter plaatse bleken buren op straat ruzie met elkaar te hebben over irritaties over en weer. Eén van de betrokkenen, een 38-jarige vrouw uit IJsselstein, was zwaar onder invloed van alcohol. Zij was totaal niet voor rede vatbaar en bleef zich vervelend gedragen. Om uit de patstelling te komen, vorderden de agenten haar haar woning in te gaan. Zij deed dit niet en probeerde een agent in zijn gezicht te slaan en schopte een andere agent tegen de schenen. Daarop hielden de agenten haar aan en brachten haar over naar het politiebureau. Daar werd zij ter ontnuchtering ingesloten. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

DE MEERN/IJSSELSTEIN Op zaterdagavond botste een automobilist in De Meern op een andere auto. Hij reed door en werd kort daarna in IJsselstein aangehouden.

Rond 22.35 uur reed een 32-jarige automobilist uit Utrecht met haar vriend over de Oudenrijnseweg in De Meern, een weg met éénrichtingsverkeer. Zij zag dat haar een auto tegemoet kwam en dat die automobilist dus aan het spookrijden was. De Utrechtse seinde met groot licht en bracht haar auto tot stilstand. De automobilist reed echter door en ondanks dat de weg daar te smal voor was, passeerde hij haar toch. Daarbij schampten de autos langs elkaar. Ondanks de aanrijding reed de automobilist gewoon door.

De vriend van de Utrechtse belde 1-1-2, terwijl zij keerde en achter de verdachte aanging. Zij bleef de auto volgen, totdat agenten de verdachte op de Noord IJsseldijk in IJsselstein tegemoet kwamen rijden en hem aan de kant zetten. De verdachte, een 41-jarige man uit IJsselstein, bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1030 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de Utrechtse had door de aanrijding enkele krassen en deuken opgelopen. Zij deed aangifte van doorrijden na een aanrijding.