Gemeente Hulst

Koninklijke Onderscheidingen

Koninklijke Onderscheidingen

Op 14 november 2010 kregen de heren Strobbe en Hamelink een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Gezien hun verdiensten voor de gemeenschap, krijgen de heer F.J. Hamelink en de heer J.M. Strobbe op zondag 14 november 2010 uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Beide heren zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Namens Hare Majesteit reikt burgemeester Mulder deze Koninklijke Onderscheiding uit na afloop van de feestelijke eucharistieviering te Vogelwaarde. Deze viering vindt plaats op zondag 14 november 2010 in de Kerk van de Heilige Geruphuls, Rapenburg 49 te Vogelwaarde.

De heren Hamelink en Strobbe zijn beiden zeer aktief in Vogelwaarde. Vanaf de oprichting van het Gemengd Koor Parochie Stoppeldijk, bezoeken ze trouw iedere week de repetitie en luisteren ze de dienst op. Verder hebben ze het initiatief genomen en zich erg ingespannen om de kerk - met het oog op het 150-jarig bestaan van de parochie - er weer prachtig uit te laten zien. Zo is de sacristie, zowel van binnen als van buiten, geschilderd en is het interieur van de kerk schoongemaakt, scheuren bijgepleisterd en geschilderd.

Verdiensten Frans Hamelink:

De heer Frans Hamelink is sinds 1959 penningmeester en lid van het Gemengd Koor Parochie Stoppeldijk. Daarnaast zorgt hij sinds 1998 voor het onderhoud van het kerkhof (snoeien en onkruid bestrijden). In dat zelfde jaar trad hij toe tot de werkgroep die instaat voor het onderhoud van de kerk. Daarbij moet gedacht worden aan het wekelijks stofzuigen van het kerkgebouw, het verrichten van schilderwerken, het bijpleisteren van scheuren in de muren, etc. Daarnaast maakte de heer Hamelink in de periode van 1979 tot 1984 deel uit van de Parochievergadering (voorheen parochieraad). Ook brengt hij sinds 1998 de Kerkkoerier rond en is hij actief tijdens de actie Kerkbalans.

Sinds 1999 is de heer Hamelink ook actief bij Voetbalvereniging Vogelwaarde . Als consul keurt hij de velden, trekt lijnen en was iedere 1e zaterdag van de maand present bij het ophalen van oud papier. Als lid van de onderhoudsploeg verricht hij alle voorkomende noodzakelijke werkzaamheden.

Verdiensten Jo Strobbe:

De heer Jo Strobbe is sinds 1959 lid van het Gemengd Koor Parochie Stoppeldijk. In de periode van 1982 tot 1990 maakte hij deel uit van de Parochievergadering (voorheen parochieraad).

In 2002 trad de heer Strobbe tot de werkgroep die instaat voor het onderhoud van de kerk.

Daarbij moet gedacht worden aan het wekelijks stofzuigen van het kerkgebouw, het verrichten van schilderwerken, het bijpleisteren van scheuren in de muren, etc.

Sinds dat zelfde jaar is de heer Strobbe bij toerbeurt koster. Ook brengt hij de Kerkkoerier rond en is actief tijdens actie Kerkbalans.

Vanaf 1982 is de heer Strobbe lid van Tennisvereniging Vogelvlucht. In de periode van 1982 tot 1993 was hij bestuurslid. Sinds 1982 is hij hoofd van de onderhoudscommissie en eerste aanspreekpunt voor het onderhoud van de tennisbanen, de terrassen en de perken. De heer Strobbe heeft de oude kantine geschilderd en geholpen bij de bouw van een nieuwe kantine. De nieuwe kantine werd door hem aan de binnenkant geschilderd en al diverse keren voorzag hij de buitenkant van een verflaag.

Vanaf 2002 is de heer Strobbe ook vrijwilliger bij Tafeltje Dekje. Daarvoor brengt hij eenmaal per 5 weken, gedurende 5 dagen, warme maaltijd thuis bij ouderen.