Deltion College


nieuws

15-11-10

Samenwerking levert professioneel decor op voor musical Anatevka

Theaterkoor Caecilia, het Zwols Muziektheater en het Deltion College slaan de handen ineen. Op maandag 15 november wordt het decor opgebouwd voor de musical Anatevka. Deze musical wordt door twee verenigingen op de planken gezet in theaters te Kampen en Zwolle. Een professioneel decor, ontworpen door Dick van Ommen en geproduceerd door studenten van de opleiding Bouw van het Deltion College. Een vruchtbare samenwerking met een mooi eindresultaat.

Dick van Ommen uit Kampen is decorontwerper en regisseur van zowel Theaterkoor Caecilia in Kampen als van het Zwols Muziektheater. Beide verenigingen voeren dezelfde musical uit binnen een halfjaar. Van Ommen ontwierp het decor en het Zwols Muziektheater bood de bouw aan als leerproject bij het Deltion College. Een mooie opdracht voor studenten van de opleiding Bouw/ niveau 2.

Maatwerk
Theaterkoor Caecilia in Kampen gaat onverwacht dezelfde musical uitvoeren op 19, 20 en 21 november 2010. De door hen geplande opera Carmen bleek niet op tijd gereed voor productie. Daarom koos Caecilia voor een reprise van de in 2007 uitverkochte Anatevka. Het decor was inmiddels gesloopt en de onderdelen deels hergebruikt. Van Ommen overlegde met leraren Gerrit Kamphuis en Nico de Jong en men was bereid het decor een half jaar eerder te bouwen. Nu dragen de verenigingen gezamenlijk de kosten. De studenten ervaren daarnaast een casus zoals het in de praktijk vaak gaat: maatwerk produceren en onder tijdsdruk afleveren. Tweedejaarsstudenten Henri van Dijk en Hendri Gerrits zijn degenen die het leeuwendeel aan werk hebben verricht. Dat hebben zij met veel inzet gedaan. De leraren zijn zeer tevreden over het resultaat.

---