Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 15-11-2010

Verdachte inbraak aangehouden

AMERSFOORT Op zaterdagavond 13 november werd rond 18.30 uur een 38-jarige Amersfoorter betrapt in een woning aan de Jan van der Heijdenstraat.

Een getuige zag de man de woning via een raam inklimmen en belde direct 112. De centralist van de meldkamer schakelde meerdere eenheden van politie in. Bij de woning werd door de agenten de verdachte in de slaapkamer van de bewoner aangetroffen.

De man werd aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De verdachte had een tas bij zich waarin inbrekerswerktuig en waardevolle goederen werden aangetroffen. De goederen bleken uit de woning te zijn gestolen. De verdachte heeft een bekennende verklaring afgelegd en zit in voorarrest.

Automobilist aangehouden

LEUSDEN Een 29-jarige automobilist uit Amersfoort liep tegen de lamp toen hij maandag 15 november omstreeks 02.30 uur op de Jonker Bolpoort werd gecontroleerd.

Uit de controle bleek dat hij nog ruim 500 euro aan openstaande boetes moest betalen. De Amersfoorter werd meegenomen naar het bureau. Een deel van het bedrag kon hij zelf betalen en het andere deel werd door zijn vriendin naar het bureau gebracht. Hierna werd hij in vrijheid gesteld.