Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 15-11-2010

Aanhouding diefstal/heling

UTRECHT Zondagavond werden twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van heling/diefstal.

Rond 20.30 uur zagen agenten op de Terschelling een auto staan die bleek te zijn gestolen. Nadat zij zagen dat twee mannen van 43 en 47 jaar en een 31-jarige vrouw, allen uit Utrecht richting de auto liepen en wilden instappen, hebben de agenten het drietal aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Ook hebben zij een proces-verbaal gekregen voor tanken zonder te betalen, waar zij zich eerder dat weekend schuldig aan hadden gemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding

UTRECHT Maandagochtend raakte een vrouw gewond bij een aanrijding op de Nedereindseweg.

Rond 06.30 uur stond een 34-jarige vrouw uit Montfoort te wachten om de Provincialenweg over te steken. Een 58-jarige automobilist uit Harmelen zag bij het afslaan richting de Nedereindseweg de 34-jarige vrouw over het hoofd en reed haar aan. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en is voor controle naar het Sint Antonius ziekenhuis gebracht.

Dronken man aangehouden

UTRECHT Maandagochtend bezorgde een dronken man overlast in de binnenstad.

Rond 05.30 uur werden agenten geattendeerd op een dronken man die voornamelijk taxi chauffeurs lastig viel rond de Nobelstraat. Ter plaatse zagen zij dat de man willekeurig taxis aanhield en door de drank bijna niet meer op zijn benen kon staan. Hierop hebben de agenten de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

DE MEERN/IJSSELSTEIN Op zaterdagavond botste een automobilist in De Meern op een andere auto. Hij reed door en werd kort daarna in IJsselstein aangehouden.

Rond 22.35 uur reed een 32-jarige automobilist uit Utrecht met haar vriend over de Oudenrijnseweg in De Meern, een weg met éénrichtingsverkeer. Zij zag dat haar een auto tegemoet kwam en dat die automobilist dus aan het spookrijden was. De Utrechtse seinde met groot licht en bracht haar auto tot stilstand. De automobilist reed echter door en ondanks dat de weg daar te smal voor was, passeerde hij haar toch. Daarbij schampten de autos langs elkaar. Ondanks de aanrijding reed de automobilist gewoon door.

De vriend van de Utrechtse belde 1-1-2, terwijl zij keerde en achter de verdachte aanging. Zij bleef de auto volgen, totdat agenten de verdachte op de Noord IJsseldijk in IJsselstein tegemoet kwamen rijden en hem aan de kant zetten. De verdachte, een 41-jarige man uit IJsselstein, bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1030 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de Utrechtse had door de aanrijding enkele krassen en deuken opgelopen. Zij deed aangifte van doorrijden na een aanrijding.