Politie Hollands Midden

Boskoop - Verdachte van drugshandel langer vast

Openbaar ministerie Drugs, 15-11-2010 o Een 20-jarige Boskoper die vrijdag 8 oktober in zijn woonplaats werd aangehouden tijdens een drugsactie blijft langer vastzitten. De verdachte is voor de Raadkamer geleid en blijft nog 90 dagen in bewaring.

De politie was een onderzoek gestart naar de Boskoper omdat hij verdacht werd van het dealen van drugs op bestelling. De drugs leverde hij vervolgens af op verschillende afgesproken locaties. Het dealen zorgde voor veel overlast in met name het centrum van Boskoop. Op twee verblijfadressen van de verdachten werden diezelfde avond doorzoekingen verricht. Daarbij werden goederen aangetroffen die duiden op de drugshandel.

In het verdere onderzoek werd een groot aantal afnemers van de drugs gehoord en werd de auto van de verdachte in beslaggenomen. De auto werd in beslaggenomen omdat deze gebruikt werd bij de drugshandel. Door dure spullen, zoals autos af te nemen, wordt het daders onaantrekkelijk gemaakt om criminele activiteiten te ontplooien of door te zetten. Het behalen van financieel voordeel is immers vaak de belangrijkste drijfveer. Het onderzoek duurt nog voort.

Auto drugs Boskoop

Drugshandel en drugsgebruik gaat ten koste van de leefbaarheid van de woonomgeving. Het politieteam Rijn en Gouwe en de gemeenten zetten in om deze overlast terug te dringen en de veiligheid te vergroten. De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 8844.